Kortnyheter

Teknikpris för förbättrad bränsleeffektivitet i grävmaskiner

Ett koncept kallat Smart hydraulic hybrid excavator från Volvo Construction Equipment vinner Volvos teknikpris 2018.

Ingenjörer från Volvo Construction Equipment (Volvo CE) firar efter att ha tagit hem årets upplaga av Volvos teknikpris för sin konceptgrävmaskin. Den nya lösningen – som fortfarande är under utveckling – ger avsevärda förbättringar i bränsleeffektivitet och produktivitet tack vare ett elektroniskt styrt hydrauliksystem, ett system som återanvänder energi, samt ett optimerat pumpsystem. Maskinen är i dagsläget inte tillgänglig på marknaden. Volvo CE tittar nu på möjligheten att industrialisera tekniken i framtiden.

– Jag är extremt stolt över att det här konceptet belönats med Volvos teknikpris, säger Chunhan Lee, Volvo CE Emerging Technologies Research Engineer, som har bidragit till att utveckla systemet. Den här innovationen förbättrar både bränsleeffektiviteten och produktiviteten, vilket kan bidra till att kunderna kan spara pengar och minskar utsläppen. Alla i teamet som arbetat med projektet är glada över juryns erkännande av dess betydelse.

Volvos teknikpris tilldelas medarbetare som presenterar avancerade tekniska framsteg som bidrar till koncernens konkurrenskraft och tekniska expertis. Vinnarna av årets teknikpris är: Chunhan Lee, Dongsoo Kim, Sangmin Gwon, Taerang Jung, Gijun Yoon and Namgyu Kim, vilka alla är medarbetare vid Volvo CE.

 Att vara teknikledande är avgörande för oss i vår strävan att erbjuda våra kunder de bästa möjliga lösningarna, säger Lars Stenqvist, Volvo Group Chief Technology Officer. Det här konceptet är ett lysande exempel på hur våra ingenjörer ständigt flyttar fram gränserna för vad som är möjligt idag, vilket i sin tur leder till nya nivåer av effektivitet och produktivitet i framtida produkter.

Volvo Group