Artiklar

IceContact 3 imponerar i däcktester

Foto: Continental.

När Vi Bilägare och Teknikens Värld publicerar årets första vinterdäckstester är det nylanserade IceContact 3 från Continental som går vinnande ur båda striderna. Vi Bilägare konstaterar att ”Continental har tagit vintergreppet till nästa nivå” och ger IceContact 3 full pott i såväl is- som snömomenten. Teknikens Värld skriver att ”Greppnivån tillsammans med bra balans och därmed trygghet är överväldigande”.

Utformat för det nordiska klimatet

IceContact 3 är specifikt utformat för det kalla nordiska klimatet och de revolutionerande ContiFlexStud-dubbarna ger betydligt lägre ljudnivåer än traditionella dubb. Samtidigt är greppet tio procent bättre på is jämfört med testvinnande föregångaren IceContact 2. Just isgreppet tar Vi Bilägare fasta på – IceContact 3 tog hem en klar seger i testet genom att vara helt överlägsen när det gäller egenskaper på is och snö.

– Vi har under sommaren och hösten åkt runt till återförsäljare och visat upp IceContact 3, och responsen har varit oerhört positiv. Att däcket tar hem förstaplatsen i både Vi Bilägares och Teknikens Världs stora tester är ett kvitto på att vårt senaste dubbdäck håller oerhört hög klass, säger Per Linder, produktspecialist på Continental Däck Sverige.

Lägre ljudnivå

Continental har under lång tid genomfört omfattande tester med IceContact 3 i tuffast möjliga förhållanden för att ta fram det bästa möjliga däcket. Den nya dubbtekniken, ContiFlexStud, ger inte bara bättre grepp utan också en lägre ljudnivå eftersom gummikroppen som inhyser själva dubbstiftet inte ger upphov till buller.

– Det är tydligt att ett nytt däck som är vårt säkraste hittills och samtidigt är betydligt tystare än andra dubbdäck lockar oerhört många. Med lanseringen av IceContact 3 ser vi fram emot en lika säker som tyst vinterdäckssäsong, säger Per Linder.

Dubbfritt med imponerande isgrepp

I Teknikens Värld tar fjolårets vinnare från Continental, friktionsdäcket VikingContact 7, hem förstaplatsen i kategorin ”Nordiska dubbfria” och andraplatsen totalt sett när dubbdäck, nordiska dubbfria samt mellaneuropeiska dubbfria ställs mot varandra. I Vi Bilägares dubbdäckstest är VikingContact 7 med som ett referensdäck för nordiska dubbfria och tar hem tredjeplatsen – framför flera dubbdäck. VikingContact 7 imponerar på testpatrullen, bland annat med sitt goda isgrepp: ”På grov is visar VikingContact 7 hur bra ett modernt friktionsdäck har blivit”.