Nyhet

DAF LF årets lätta lastbil i Tjeckien

Foto: DAF/Nordic Truckcenter.

DAF Trucks LF-serie har utsetts till ’årets lätta lastbil’ i Tjeckien. Operatörer och förare identifierade tillsammans DAF LF som sin favorit distributionsbil tack vare sin ”utmärkta design, visibilitet och exceptionellt låga driftskostnader”. Dessutom tilldelades DAF CF Construction pris som årets ”TOP Construction Truck” för sin ”robusthet, höga nyttolast och låga driftskostnader”.

¨Top Czech Transport 2019 Awards¨ är ett initiativ från tidningen Transport a Logistika CZ och de tre tjeckiska transportföreningarna Česmad Böhmen, Svaz Spedice a Logistiky ČR och Česká Logistická Asociace. Michal Štengl, chefredaktör för tidningen Transport, tidningen Logistika och juryns ordförande, sa: ”DAF har övertygat kunderna om att de bygger de bästa dragbilarna på marknaden. Med LF-serien och CF Construction bevisar det dess ledande position även i andra segment. ”

Utmärkt sikt och liten vändradie

”DAF LF tillhandahåller det bästa övergripande paketet i segmentet med medelstora lastbilar designade för stadsdistribution och kommunala tjänster,” tillade Štengl, ”Det erbjuder en utmärkt utsikt från hytten, den minsta vändcirkeln på marknaden och ger ett stabilt intryck med robusta stålstötfångare. Det stora utbudet av extremt effektiva drivlinor och dess stora nyttolast gör LF idealisk för bokstavligen alla segment. ”

Robust men extremt lätt

”Den tjeckiska industrin har ett tydligt enhälligt yttrande om vem som är vinnaren inom segmentet byggnadsfordon”, sade Štengl. “CF-Construction. Den är robust och redo att möta alla utmaningar med drift under tuffa förhållanden, samtidigt som den är extremt lätt och erbjuder hög nyttolast. Ny teknik och kraftfulla drivlinor, tillsammans med extraordinära nivåer av axelartikulation, säkerställer utmärkta terrängkörningsegenskaper ”, avslutade Štengl.

Värdefullt erkännande

”Det är unikt att vinna inte mindre än två TOP-priser för årets lastbil samtidigt,” kommenterade Richard Zink, chef för marknadsföring och försäljning och styrelseledamot i DAF Trucks. ”Det gör att vi känner oss extra stolta. Utmärkelserna är ett värdefullt erkännande från en omfattande grupp tjeckiska experter och understryker att våra lätta, styva och entreprenadbilar är på samma höga nivå som våra prisbelönta dragbilar: mycket effektiva, extremt pålitliga och mycket bekväma.

logo
Catharina Olsson-Lindh