Nyhet

Oilquick och Engcon fördjupar samarbetet

Foto/Källa: Oilquick/Engcon

OilQuick och Engcon är två välkända aktörer. OilQuick är världsledande på fullautomatiska snabbfästessystem och Engcon är världsledande på tiltrotatorer och tillbehör till grävmaskiner. Under sommaren och hösten har de två valt att fördjupa sitt samarbete.

– Företagen har under en lång tid haft ett gott samarbete, men nu har vi valt att fördjupa detta ytterligare. Man kan antingen som våra konkurrenter, göra valet att kopiera produkter, eller så kan man som vi, välja att samarbeta för att nå framgång säger Henrik Sonerud, VD på OilQuick AB.

– Engcon och OilQuick kompletterar varandra utmärkt och vi är övertygade om att vi kommer att hjälpa varandra att ytterligare stärka vår ledande ställning både när det kommer till fullautomatiska snabbfästen och tiltrotatorer kommenterar Stig Engström, ägare och grundare av Engcon AB.

OilQuick breddar modellprogrammet

Genom det här samarbetet med Engcon breddar Oilquick sitt tiltrotatorerbjudande till fler tillverkare.

– Det är viktigt att poängtera att det även i fortsättningen kommer att finnas möjlighet att få tiltrotatorer från annan tillverkare säger Henrik.

Efterfrågan på marknaden

OilQuick kommer med detta nya samarbete att kunna erbjuda tiltrotatorer med OQ-fästen tillsammans med Engcons tiltrotator. Serien kommer brandas i OilQuicks grå färg och säljas under OilQuicks varumärke och namn. Produkterna kommer märkas ”Engcon Inside” för att tydliggöra ursprunget.

– Vi vill absolut skylta med Engcons namn. Det är nåt som borgar för kvalité och naturligtvis vill vi dra nytta av det.

Det är ju ett tydligt försäljningsargument och kvalité har alltid varit prioriterat hos oss på OilQuick säger Johan Lindqvist, Försäljningschef på OilQuick AB. Johan fortsätter:

– En av Sveriges största återförsäljare av just tiltrotatorer kommenterade samarbetet:

”Äntligen det bästa av två världar, nu kan vi sälja precis det slutkunderna har efterfrågat – toppkvalitet i fästen OCH toppkvalitet i rotorkropp”.