ANNONS: Sponsrat innehåll

Unik arbetsbelysning som kan ändra färgtemperatur, dimmas och omgrupperas med en knapptryckning

Unik arbetsbelysning som kan ändra färgtemperatur, dimmas och omgrupperas med en knapptryckning

Svenska TYRI har utvecklat work light för framtidens behov. I mars lanseras konceptet och intresset är rekordstort över hela världen.

Konceptet, som går under namnet INTELLilight har utvecklats under flera års tid tillsammans med kunder och användare inom tunga arbetsfordon.

– ”Arbetsbelysning är ett område som varit relativt stillastående under ett antal år. Det som hänt är främst en förflyttning från halogen till LED. Nu händer det dock stora saker med anpassning till ett uppkopplat och digitalt samhälle”, säger Christian Wadell som är utvecklingschef på TYRI.

I korthet handlar det om en intelligent LED-lampa som ingår i ett trådlöst system av hopkopplade lampor. Varje lampa kan ändra färgtemperatur för att ge så bra belysning som möjligt för olika förhållanden (ex snö, rök eller dimma). Dessutom kan varje lampa dimmas från full effekt ända ned till noll. Att de är ihopkopplade i ett trådlöst nätverk gör att de enkelt kan styras med en app eller fjärrkontroll. De kan enkelt grupperas och omgrupperas. De kan även anpassas för olika förare. Som en ytterligare fördel är de stöldskyddade, då en lampa som tas från nätverket inte kan användas på annat håll. På sikt kan även lamporna styras automatiskt via en sensor eller via fordonets eget interface. Lamporna är också enkla att eftermontera då de bara kräver en elkabel.

Intresset för INTELLilight är stort runtom i världen, då detta är ett världspatent från TYRI. Christian Wadell turnerar runt hos tillverkare och på olika branschmässor för att berätta om och visa konceptet.

Vill du veta mer eller se en film som beskriver konceptet, gå till:

https://tyrilights.com/sv/intellilight-2/

Läs också

Aktuellt

ANNONS ▼
ANNONS ▼
ANNONS ▼
Fler artiklar