Kortnyheter

DB Schenker utökar samarbetet med lokala åkerier

”Framtidens transporter måste vara hållbara”.

Det är viktigt för DB Schenker med geografisk närhet till kunderna. Att utöka samarbetet med ett antal lokala åkerier ger ett starkare nätverk och förbättrade ledtider.

En av DB Schenkers samarbetspartners är det lokala familjeåkeriet Smålands Logistik. Gunvor Munck, som är vd, har hållbarhet som hjärtefråga. Så nu när Smålands Logistik skulle utöka sin lastbilsflotta föll valet på 30 stycken Volvo FH med I-Save. Lastbilarna har, kort och gott, god prestanda och lägre klimatavtryck.

– Framtidens transporter måste vara hållbara, för att det ska finnas en framtid, säger Gunvor Munck, vd för Smålands Logistik.

– Hållbarhet, klimatfrågan, miljöfrågan. Det finns många namn på samma tema, men det är en av våra viktigaste långsiktiga strategier. Har vi inte hållbara transporter så tror jag inte att vi har någon framtid. Hela samhället är beroende av transporter, så det ena ger det andra. Vi kommer satsa för att ligga i framkant i fortsättningen också, säger hon.

Skapar unika möjligheter på väg och järnväg

DB Schenkers uppdaterade nätverk innebär att en del gods flyttas från tåg till lastbil. Men tågtransporter spelar fortfarande en viktig roll i omställningsarbetet och DB Schenker erbjuder fortsatt flera tåglösningar, både i Sverige och internationellt. Arbetet med att ställa om fortsätter i hög takt, förutsättningarna förbättras hela tiden och alla dörrar är öppna.

– Vi har en tät dialog med Green Cargo till exempel. Två nätverk möts och kan tillsammans skapa unika möjligheter. Kombinationen av vägtransporter och järnväg ger oss ett unikt nätverk med möjlighet till lösningar som passar alla typer av behov. Vi ser fram emot att skapa gemensamma lösningar för de kunder och transporter där väg och järnväg är det bästa alternativet, säger Anna Hagberg, Head of Network & Linehaul management på DB Schenker.

Lokala åkerier vässar inrikeserbjudandet

I höst kommer DB Schenkers kunder kunna boka den nya tjänsten System Premium, även inom Sverige, med garanterat högsta prioritet genom hela nätverket, kostnadsfria leveransnotifieringar och klimatkompensation.

– Att erbjuda System Premium även för inrikestransporter är en naturlig utveckling av vårt arbete med att erbjuda våra kunder marknadens snabbaste och mest pålitliga transportlösningar inom Sverige och Europa. Vi fokuserar stenhårt på förstklassig kvalitet, korta ledtider och att genom tillval erbjuda stor flexibilitet för våra kunder att skräddarsy sina transporter, säger Viktor Strömblad Head of Revenue & Product Management på DB Schenker.

– Oavsett om vi levererar med tåg eller lastbil, så vill vi göra det på ett hållbart sätt. Vi är nyfikna på framtiden och ser fram emot nya, hållbara lösningar och samarbeten, säger Magnus Strand, vd och Head of Land Transport på DB Schenker.