Nyhet

YrkesAkademin har beställt 34 Volvo grävmaskiner

Volvo EC60E hjulgrävare med Leica grävsystem är den modell som dominerar i ordern från YrkesAkademin.
Volvo EC60E hjulgrävare med Leica grävsystem är den modell som dominerar i ordern från YrkesAkademin.

YrkesAkademin som har valt att investera i 34 Volvo grävmaskiner som ska levereras av Swecon Anläggningsmaskiner.

Det handlar om tio Volvo EC60E grävmaskiner, varav fyra med Leica grävsystem, åtta EWR150E med Volvos grävsystem Dig Assist samt 16 stycken Volvo L35G kompakta hjullastare.

YrkesAkademins maskiner kommer att vara stationerade på åtta av de orter som företaget har undervisning för anläggningsmaskinsförare på i landet – från Umeå i norr till Kristianstad i söder.

– Vi valde Volvo och Swecon för att vi tidigt under anbudsprocessen fick en bra kontakt och dialog med säljaren Daniel Hultberg samt att Swecon kunde ge oss den helhetslösning vi sökte för vår maskinflotta. En viktig del i det är webbappen mySwecon där vi bland annat kommer kunna hålla koll på alla maskiner runt om i landet när det är dags för service, hur mycket körtimmar de har med mera, säger Antti Rokala, CFO på YrkesAkademin.

– I slutänden handlade det också om totalkostnaden för maskinerna och där kunde ingen matcha Swecons lösning på maskinflottan. Vi vet mer exakt vad maskinerna kommer kosta oss med den förlängda garantin på tre år och serviceavtalen som inkluderades i den totala leasing-/hyreskostnaden i skolavtalet, avslutar Rokala.

Swecon har sedan länge sett behovet av både maskiner och utbildningsmaterial hos olika aktörer och utvecklat en komplett portfölj med ett erbjudande som passar branschen. Bland annat medverkar Swecon till att utveckla utbildningskvalitén på våra fordonstekniska gymnasier. När attraktionskraften för utbildning till yrkesutgången servicetekniker och maskinförare ökar, då har Swecon moderna maskiner och relevant utbildningsmaterial i sitt erbjudande till skolan.

– Affären med YrkesAkademin känns extra bra med tanke på att många av framtidens förare nu kommer utbildas i en Volvomaskin, säger Magnus Halvarsson, Marknadschef för Swecon.

Fler och fler skolor och utbildningsföretag gör som YrkesAkademin och väljer att utrusta sina grävmaskiner med ett grävsystem. Där har många nu upptäckt fördelarna och möjligheterna med det nya och intuitiva grävsystemet Dig Assist från Volvo CE – ett system som nu även kan fås semiautonomt med funktionen Active Control.

Swecon erbjuder lösningar för både utbildning av tekniker och förare, med leasing, hyra och lån av både nya och begagnade maskiner och komponenter. För tekniker erbjuder vi även tillgång till online-undervisning.