Nyhet

DAF inleder fälttest av nya generationens distributionslastbilar

Som en sista fas i utvecklingen av en helt ny generation av distributionslastbilar har DAF Trucks inlett omfattande fälttest tillsammans med ledande kunder. 

Lanseringen av den nya generationens lastbilar av typen XF, XG och XG⁺ har varit en stor succé i hela Europa, det menar Nordic Truckcenter i ett pressmeddelande. Efter de första provkörningarna lovordades serien av fackpressen och fick utmärkelsen ”International Truck of the Year 2022” kort efter det. Nästan 20 000 enheter hade beställts innan produktionen inleddes officiellt i början av november, vilket innebär att de här tre lastbilarna slog alla rekord i den 93-åriga historian som den nederländska lastbilstillverkaren har bakom sig.

Tänja på gränserna

De fälttestade nya generationens DAF-distributionslastbilarna har samma plattform som de prisbelönta nya långdistanslastbilarna och tunga lastbilarna. De är de första kommersiella fordonen som har utvecklats med utgångspunkt från de nya europeiska förordningarna för vikt och mått. På samma sätt som de tidigare tre lastbilarna kommer den nya serien med distributionslastbilar självklart att tänja på gränserna för vägsäkerhet, effektivitet, låga utsläpp och förarkomfort.

”…överlägsna inom fordonseffektivitet, körning och väghållning.”

”Med de banbrytande XF, XG och XG+ inledde DAF framtiden för långdistanslastbilar och tunga lastbilar”, sa Ron Borsboom, anställd styrelsemedlem för produktutveckling. ”Nu är vi på väg att inleda framtiden även för regional och nationell distribution. Bra sikt, sittställning, ergonomi, passform och finish – allt kommer att ligga på en ny nivå, och dessutom kommer de att vara överlägsna inom fordonseffektivitet, körning och väghållning.”

DAF kommer att presentera sin nya generation av distributionslastbilar under andra halvan av året. Den nya serien kommer att bli tillgänglig förutom det omfattande utbudet av de populära och mångsidiga lastbilarna av typen DAF CF.

 

 

Källa: Nordic Truckcenter