Produktnyheter

Cat 340 – smarta lösningar ger ökad produktivitet och förareffektivitet

Den nya grävmaskinen Cat 340 har en kraftfullare motor, bredare undervagn och en 7,5 ton motvikt som ökar produktiviteten med upp till 10 procent jämfört med Cat 336 (årsmodell 2020). Den ökade kraften och stabiliteten kombinerat med nästa generations effektivitet bidrar till att maskinen kan flytta fler ton per timme och gör Cat 340 till ett förstklassigt alternativ i 40-tonsklassen.

”Cat 340 når en helt ny prestandanivå”, säger Brian Abbott, Global produktchef för stora grävmaskiner på Caterpillar. ”Maskinen är mer produktiv och stabilare med större arbetsredskap. Detta innebär ökad flexibilitet för entreprenörer så att de kan slutföra olika projekt på ett effektivt sätt.”

I grävmaskinen sitter en Cat C9.3B (Steg V-motor), som ger tillförlitlig prestanda. Maskinen kommer med tre motorlägen som matchar grävkraften och ökar bränsleeffektivitet för det jobb du står inför.

  • Power-läget ger maximal kraft för de mest krävande uppgifterna.
  • Smart-läget matchar automatiskt motor- och hydraulkraften till grävförhållandena för att sänka bränsleförbrukningen.
  • Eco-läget minskar bränsleförbrukningen genom att minska motorvarvtalet till ett konstant läge på 1 500 rpm.

Maskinen klarar att hantera temperaturer från 52 ˚C till en kallstartskapacitet på –18 ˚C. Utöver detta finns kapacitet att arbeta på upp till 4 500 m över havet, vilket gör Cat 340 lämplig för mer eller mindre alla miljöer. Med automatisk uppvärmning i kall väderlek kommer du igång snabbare och förlänger maskinkomponenternas livslängd. I Cat 340 finns även automatiskt vändbara fläktar som ser till att kylarna hålls fria från skräp. Detta tillsammans med synkroniserade 1000-timmarsintervall för byte av olje- och bränslefilter minskar driftstoppen och sänker underhållskostnaderna.

Next Generation premiumhytt har ett uppvärmt, ventilerat och luftfjädrat säte tillsammans med uppfällbar vänsterpanel för enkel in- och utstigning ur maskinen.

Tack vare den stora pekskärmen och snabbvalsratten kan du enkelt navigera mellan maskinens kontroller. Utöver detta finns en nyckelfri startknapp som standard samt Bluetooth-nyckel. Du kan även ställa in unikt förar-ID-lösenord för att kunna starta motorn, spara och återställa inställningar för enskilda förare.

En hög nivå av standardteknik finns i Cat 340 för att skapa ökad effektivitet och produktivitet. Du får bland annat Cat Payload-system för vägning, Grade Assist för bibehållen lutning och 2D Grade med djup- och lutningsindikator. Som förare kan du spara upp till fyra djup- och lutningsförskjutningar för att snabbt hitta lutningen utan höjdkontroll. Auto Dig Boost och Auto Heavy Lift ökar skopinträngningen med 8 % och Lift Assist hjälper föraren att inte tippa maskinen.

 

 

Källa: Zeppelin CAT