Nyhet

Svenskt publikrekord när Individuella VM i timbersports® avgjordes

Foto: Stihl

Göteborg och Partille Arena stod under lördag 29 oktober värd för individuella VM i TIMBERSPORTS® 2022. Kvällens yngsta tävlande var svenska Emil Hansson från Mora. För första gången i ett VM mötte Emil på hemmaplan de elva främsta atleterna i världen inför en hemmapublik med över 3 000 åskådare.
– Otrolig att gå in på arenan och mötas av svenska flaggor och hejande hemmapublik, säger Emil Hansson, 21 år från Mora.

När svenske Emil Hansson debuterade i VM tog resan slut efter första omgången. Hansson placerade sig på en tionde plats. Svenske Ferry Svan är fortfarande den enda nordiska atleten som tagit sig till andra rundan i ett världsmästerskap.

– Som debutant och yngst var jag där för att lära mig. Självklart hade jag hoppats få chansen att visa lite mer men jag är glad att ha fått representera Sverige på hemmaplan, säger Hansson.

Första grenen, Underhand Chop, gav Hansson en utmaning som resulterade i en tid på 37.21 sekunder, 18.77 sekunder efter heatets topplacering. I nästa gren, Stock Saw, gjorde Emil en tid på 10.63 sekunder, den elfte bästa tiden. I grenen Standing Block Chop gör Hansson en bra insats och placerar sig som tredje bäst. Det räckte dock inte för att ta i kapp efter tidigare grenar och Hansson gick inte vidare till nästa omgång.

– Jag hade inte tur med blocket i första grenen och det gjorde att jag kom efter. Det påverkade min insats i andra grenen också men sen släppte det till Standing Block Chop där jag kände mig säker och gjorde en bra tid, säger Emil Hansson.

Australiensaren Brad De Losa tar efter en rafflande omgång Hot Saw hem segern och koras för andra gången till världsmästare i TIMBERSPORTS®. Under fredagens lagtävling tog dessutom 45-åriga De Losa guld för fjärde gången i VM tillsammans med det australiensiska landslaget. Med knapp marginal placerar sig Matthew Cogar från USA sig på en andra plats tätt följt av kanadensaren Marcel Dupuis.

 

 

Källa: Stihl Timbersports