Nyhet

Skogsnolia gör klart med starka branschpartners

Johan Larsson, generalsekreterare Föreningen Skogen och Kolbjörn Kindströmer, ordförande i Skogsentreprenörerna. Foto: Theresia Köhlin samt Skogsentreprenörerna

Inför årets Skogsnolia, som hålls 15-17 juni, har mässan gjort klart med två partners: Föreningen Skogen och branschorganisationen Skogsentreprenörerna. ”Med så starka partners kommer Skogsnolias redan stora attraktivitet och relevans att öka ytterligare”, säger Kristin Olsson, projektledare för Skogsnolia.

Det är mitt i ett av världens viktigaste kompetenscentrum när det gäller stora delar av skogsbranschen som Skogsnolia hålls. Här finns inte bara några av de världsledande förädlingsindustrierna, skogsägareföreningarna, tillverkare av maskiner och tillbehör utan också världens ledande skogsfaktultet på SLU i Umeå.

– Mässans placering, mitt i detta skogens kompetensnav, ger stor attraktivitet och relevans men vi behöver öka den ytterligare. Tack vara ett partnersamarbete med Föreningen Skogen och branschorganisation Skogsentreprenörerna får vi in kunskap som utvecklar mässan, säger Kristin Olsson.

Föreningen Skogen är en ideell, allmännyttig förening som i 140 år verkat för ett aktivare och mer hållbart brukande av skogen. Skogsentreprenörerna är en rikstäckande branschorganisation för professionella, ansvarskännande småföretagare som arbetar i och för den svenska skogen.

– Dessa partners kommer in med helt unik skogskompetens och kommer bland annat att bygga vårt scenprogram som både kommer att kunna ses på plats och tas del av digitalt, säger Kristin Olsson.

För Föreningen Skogen är samarbetet en självklarhet för att utveckla verksamheten och nå nya och befintliga medlemmar.

– Med samarbetet skapar vi tillsammans med Nolia och Skogsentrerenörerna en arena för samtal mellan skogssektor, tjänstemän och våra medlemmar. Samtal där vi bland annat diskuterar hur vi fullt ut nyttjar skogens potential att bidra till de globala målen för en hållbar utveckling, säger Johan Larsson, generalsekreterare för Föreningen Skogen.

För branschorganisationen Skogsentreprenörerna känns det självklart att vara en del av en så viktig mässa som Skogsnolia:
– För oss är det viktigt att effektivt lyfta frågorna som rör våra medlemmar – och ska vi lyckas är strategiska samarbeten en viktig nyckel. I Nolia har vi en mässarrangör som liksom vi har höga ambitioner och det känns väldigt roligt att få vara med och forma en riktigt bra mässa utifrån våra medlemmars intressen, säger Skogsentreprenörernas ordförande Kolbjörn Kindströmer.

Skogsentreprenörernas medlemmar avverkar och planterar ungefär hälften av Sveriges årliga volymer – och skogen är en basnäring i stor förändring:
– Vi står inför både utmaningar och möjligheter, och tillsammans med Föreningen Skogen har vi nu påbörjat arbetet med ett intressant scenprogram, fortsätter Kolbjörn Kindströmer.
Kristin Olsson är både stolt och glad över partnerskapet.

– Nolia älskar att bygga samarbeten som stärker Sverige. Det kommer vi att fortsätta göra, säger hon.

 

 

 

Källa: Nolia