Kortnyheter

Skogsnolia bjuder på ett brett utbud av utställare

Årets Skogsnolia innehåller ett brett utbud av utställare för allt från maskinentreprenörer till skogsägare, skogsforskare till en intresserad allmänhet.
– Det är sällan vi haft så många nya utställare med på mässan som kommer att visa sina nyheter. Förutom många maskiner har vi en särskild innovationsmonter som visar skogsbranschens framtidslösningar, säger Kristin Olsson, projektledare för Skogsnolia.

Skogsnolia hålls 15-17 juni mitt I ett av världens viktigaste kompetenscentrum när det gäller stora delar av skogsbranschen. Här finns inte bara några av de världsledande förädlingsindustrierna, skogsägareföreningarna, tillverkare av maskiner och tillbehör utan också världens ledande skogsfaktultet på SLU i Umeå.

– I år har vi utvecklat mässans utbud vad gäller utställare, men också med ett helt nytt scenprogram, som byggts av Skogsentreprenörerna och Föreningen Skogen, säger Kristin Olsson.

På årets mässa finns utställare inom områden som industri, skogsmaskiner och tillbehör, redskap, teknik och IT, träförädling och bioenergi.

– Vi har även utställare inom miljö, fritid och utbildning. Det breda utbudet Skogsnolia kommer att visa upp är ett tydligt tecken på skogens betydelse för fler än de traditionella skogsaktörerna, säger Kristin Olsson.

Skogsnolia är och har alltid varit en plats för maskiner för skogen. Så även detta år. Tillverkare och generalagenter som Logset, Alstor, Bracke Forest, Heeab och Vimek finns på plats tillsammans med starka komponentleverantörer som Cranab, Hultdin, Iggesund Forest och Olofsfors.

– Det känns spännande att kunna erbjuda ett så brett utbud av utställare, säger Kristin Olsson.

Källa: Nolia AB