Produktnyheter

Ny högkastande fjällplog för krävande miljöer

Efter en tids hårda tester lanserar nu snöplogstillverkaren Mählers DPF fjällplog. En diagonalplog för krävande miljöer, som med sin unika utformning röjer stora snömängder effektivt och som kastar snön både högt och långt.

Efter ett tids hårda tester lanserar nu snöplogstillverkaren Mählers DPF fjällplog. En diagonalplog för krävande miljöer, som med sin unika utformning röjer stora snömängder effektivt och som kastar snön både högt och långt.

Mählers, en av de ledande snöplogstillverkarna i Norden har de senaste åren uppgraderat sitt sortiment för att möta det förändrade klimatet samt för att anpassa produkterna för de senaste lastbilsmodellerna. Nu lanseras den senaste i raden, DPF fjällplog, som är byggd för de mer krävande miljöerna och där stora snömängder i kombination med kuperad terräng förekommer.

– Vårt fokus har varit att optimera plogen för att den ska kasta snön både högt och långt för att inte bygga snöplogkanter för snabbt, säger Pontus Jonasson, VD på Mählers.

Pontus berättar att Mählers har haft den nya plogen på ett flertal tester i Norge och Sverige och att testförarna bidragit till en slutprodukt som alla är nöjda med.

– Ja, den nya plogen har testats i flera olika miljöer, allt från lägre fjällterräng i Jämtland i Sverige ända upp till Alta i Nordnorge. Det har sammantaget gett oss värdefull information för att kunna optimera plogen till det den är avsedd för.

En av testförarna, Arnt Olav Gåsbakk på företaget Gåsbakk & Sönner AS i Sörli, Norge lovordar Mählers Fjällplog.

– Fjällplogen lyfter snön fint redan från låga hastigheter och är väldigt följsam mot vägen. Dessutom är den ”snäll” mot snöplogkanterna, då den är utformad för att inte riva i kanterna. Det är tacksamt då många av vägarna är smala och då vill man inte att snön ”rinner tillbaka” in i vägen säger Arnt Olav.

Mählers meddelar att serieproduktionen av DPF fjällplog pågår och att de finns tillgängliga för beställning inför kommande vinter.

Fakta Mählers DPF Fjällplog:

Arbetsbredd:                       3700 mm

Höjd höger:                         2100 mm

Höjd vänster:                       890 mm

Vikt inkl, fäste:                      1375 kg

Källa: Mählers