Nyhet

MEKO utökar satsningen på tunga fordon

Foto: Getty Images

Genom ett nytt strategiskt samarbete blir MEKO leverantör till Sveriges största oberoende verkstadskedja för lastbilar, Malte Månson Verkstäder. Avtalet gör att MEKO ytterligare stärker sin position i Sverige samtidigt som Malte Månson Verkstäder kan öka takten i sin expansion.

”Tunga fordon är ett av MEKOs prioriterade områden där vi växer framgångsrikt. Vi har etablerad verksamhet i Norge, Finland, Sverige och är på väg att starta i Danmark. Genom detta avtal tar vi ytterligare ett viktigt kliv som ledande leverantör på den svenska marknaden”, säger Pehr Oscarson, vd och Koncernchef på MEKO.

MEKOs omsättning inom tunga fordon har vuxit med 25 procent sedan 2018 och ligger i dag på drygt 500 miljoner kronor. Målet är att fortsätta växa offensivt med lönsamhet.

Malte Månson Verkstäder är den största svenska oberoende servicekedjan för lastbilar med 17 verkstäder. Bolaget befinner sig i en expansionsfas med en organisk tillväxt på 23 procent det första halvåret 2023. Bolaget har en långsiktig plan att flerfaldiga omsättningen fram till 2026.

Samarbetet sker genom ett av MEKOs svenska bolag MECA som med sina 54 expresslager erbjuder leverans av reservdelar flera gånger om dagen, utbildning och service. Avtalet med Malte Månson Verkstäder innebär reservdelsleveranser, utbildning inom elektrifierade lastbilar samt ett hållbarhetsprojekt för att bland annat öka användandet av miljövänliga smörjmedel.

”Vår framgång ligger i att erbjuda snabb och högklassig service så att lastbilar kan rulla med lönsamhet i stället för att stå parkerade till stora kostnader i väntan på reparation. Det ger oss en unik position i sig. Genom samarbetet med MEKO blir våra serviceinrättningar garanterade framtidssäkrad utbildning och omgående leveranser vilket ingen annan kan erbjuda, något som ger oss mer kraft i vår expansion. Detta kommer att gynna kunder över hela Sverige framöver”, säger Staffan Lindewald, vd för Malte Månson Group.

Källa: MEKO