Produktnyheter

Utmärkt slitstyrka i nya skyddshandskar

Branschens alla sektorer värnar alltmer om miljö och hållbarhet. Ejendals, en pionjärer inom personlig skyddsutrustning, utökar nu sitt sortiment av skyddshandskar i hållbara material, med den nya skärskyddshandsken TEGERA® 457 och montagehandskarna TEGERA®863 och TEGERA® 932.

”Våra kunder lägger allt större vikt vid hållbarhet”, förklarar Karin Hedlund, produktchef för skyddshandskar på Ejendals. ”För ungefär tre år sedan uppgraderade vi våra tre tunnaste skärskyddshandskar med biobaserade Dyneema®-fibrer. Vi utökar nu vårt sortiment med en innovativ skärskyddshandske och två mycket funktionella allround-modeller som är idealiska för montering.”

Vid tillverkningen av den här handskmodellen används biobaserade skärskyddsfibrer och återvunnen polyester som både sparar energi och minskar koldioxidutsläppen. För att sätta detta i perspektiv är koldioxidutsläppen för varje par handskar med biobaserad Dyneema-fiber 0,45 kg lägre än med konventionell Dyneema-fiber. ”Med dessa produkter bidrar vi även till att våra kunder når sina mål med minskade koldioxidutsläpp”, tillägger Hedlund.

Särskilda skärskyddshandskar behövs för att förhindra skärskador från vassa arbetsmaterial och verktyg. Modellen är dessutom touchscreen-kompatibel och kan användas på pekskärmar för att styra maskiner.

Källa: Ejendals