Produktnyheter

Ny kompakt minigrävare från Volvo

Volvo Construction Equipment (Volvo CE) erbjuder stabilitet, komfort och ökad produktivitet genom introduktionen av två nya kompaktgrävare: 3,5-tons EC37 och 4-tons ECR40.

De här minigrävarna med smidig manövrering och enkel service, samt gott om utrymme och komfort tack vare en ny modern hytt, levererar hög brytkraft och lyftkapacitet för en mängd olika uppgifter. De nya modellerna ersätter de utgångna EC35D-, ECR35D- och ECR40D-grävarna och har många av de enastående kundfördelar som redan introducerades i och med de nyligen lanserade ECR50- och ECR58-grävarna.

Den här dynamiska duon erbjuder samma lättanvända funktionalitet med oslagbar stabilitet och långvarig prestanda. Med samma plattform och komponenter är den enda skillnaden mellan de två att EC37 har en konventionell övervagnskonstruktion, medan ECR40 har ett koncept med kort radie som möjliggör arbete på trånga platser.

Modellerna har en fördel i form av en ny förlängd undervagn som gör att optimal stabilitet kan bibehållas i praktiskt taget alla miljöer, tack vare en mycket bättre viktbalans som tillhandahålls av den längre kontakten mellan banden och marken. Det höga systemtrycket säkerställer en imponerande dragkraft vid körning uppför eller över ojämn terräng, medan maskinernas oslagbara brytkraft, grävkraft och lyftkapacitet levererar all kraft som behövs för att få jobbet gjort.

Tack vare den anpassningsbara hydraulflödesinställningen och arbetslägena för en stor mängd redskap och applikationer är det nu lättare än någonsin att konfigurera maskinen för varje uppgift, vilket ger bättre maskinprestanda och ökad drift. Och om fler än en person ska använda maskinen, så kan kunderna konfigurera styrningen efter varje persons preferenser med några enkla inställningar i den nya operatörspanelen (HMI).

Volvos hydrauliska tumme, som kan väljas till, öppnar dessutom upp en hel ny värld av produktivitet, med den flexibilitet och kontroll som behövs i en mängd applikationer, till exempel lyfta, stapla, bära, placera och lasta. Den kan fällas in helt mot skaftet för helt obehindrad användning av skopan eller hydraulhammaren.

De nya EC37- och ECR40-grävarna är utrustade med samma rymliga, ergonomiska och tysta hytt som har introducerats för ECR50- och ECR58-grävarna – och som anses vara en av de bästa hytterna på marknaden, med en modern exteriördesign. Det ger en trivsammare arbetsmiljö, utmärkt sikt och all komfort som krävs för att minska trötthet, öka produktiviteten och låta operatörer hålla sig fokuserade på att genomföra sitt dagsverke.

Med ett intuitivt navigeringssystem och proportionella fingertoppsreglage är dessa kompaktmaskiner det perfekta valet även för nyutbildade operatörer. Jämn hydraulik och den praktiska men ändå omfattande konfigurationen för flera funktioner – tillsammans med ett intuitivt jogghjul, en 5-tumsdisplay och smidiga HMI-funktioner – ger utmärkt manövreringsförmåga som låter operatörerna effektivt anpassa maskinerna till alla jobbkrav.

De nya kompakta modellerna har 50-timmars smörjintervall, smidigt åtkomliga servicepunkter, vid öppning av motor- och bakre huvar samt en mycket hög bränsletankskapacitet på 70 liter, vilket säkerställer maximal drifttid. Med automatisk motoravstängning registreras inte arbetade timmar, vilket gör att maskindriften förblir effektiv längre samtidigt som underhållskostnaderna minskar. Dessutom ger det patenterade flerfunktionella hydrauloljefiltret enastående skydd åt hydraulsystemet.

Trots att de är kompaktmaskiner, så har EC37 och ECR40 all den funktionalitet, precision och kraft som behövs för att tackla utmaningarna på praktiskt taget all arbetsplatser, medan de ger en oslagbar operatörsupplevelse.

Källa: Swecon