Indexator Rototilt Systems vässar marknadsorganisationen för att möta en fortsatt tillväxt på nya och befintliga marknader.
– Målet är att ytterligare stärka oss som den ledande aktören inom området tiltrotatorsystem för grävmaskiner. Det ska vara ett enkelt och solklart val för kunden att välja Indexator som samarbetspartner och varumärke, berättar Per Väppling, försäljnings- och marknadschef för Indexator Rototilt Systems.

I den nya organisationen bildas egna avdelningar för försäljning, order, eftermarknad och marknadskommunikation. Ett led i expansionen är även att utveckla Indexator Rototilt Systems säljkontor och dotterbolag i Finland, Tyskland och Kanada.
– Vi har haft en stark utveckling under de senaste åren med en betydande tillväxt på de flesta marknader. Vi ser även att efterfrågan ökar från både stora maskintillverkare och marknader österut där vi inte varit etablerade tidigare. Och med fler sålda enheter stärker vi även eftermarknadserbjudandet med kundsupport, reservdelar, service och utbildning, säger Per Väppling.

– Även om marknadsbilden kortsiktigt kan ändras så är vår långsiktiga expansionsplan tydlig. Och det riggar vi oss för, fortsätter han.

Den svenska hemmamarknaden stärks genom två nya säljare, Mats Jernbom för Norra Sverige och Ulf Pragnert (tidigare Scanlaser) för Mellansverige. Eftermarknadsavdelningen kommer att stärkas med fler medarbetare. Jonas Persson ansvarar för utveckling av nya marknader, Hampus Jonsson arbetar med Canada, säljstöd och affärsutveckling.

Arbetet med att etablera den nya organisationen är igång och sker successivt under resten av 2012.