Produktnyheter

Hyundai i10 får ett lyft

Hyundai introducerade i10 våren 2008 och det var då den första miljöbilen för den koreanska biltillverkaren. Nu är det dags för en uppdatering av bilmodellen. Sittdynorna och ryggstöden i baksätet är del- och fällbart 60/40, nerfällt får man ett helt plant lastutrymme. Lastkapaciteten är på 225/910 liter med sätena uppfällda/nedfällda.
Hyundai i10 har en fyrcylindrig 1,1-liters insprutningsmotor och överliggande kamaxlar med tre-ventilsteknik. Motoreffekten har ökat från 66 hk till 69 hk och har ett vridmoment på 99 Nm vid 4.500 varv, CO2-utsläppen har minskat från tidigare 119 g/km till 110 g/km och bränsleförbrukningen ligger på 4,7 l/100 km blandad körning.
Exteriört har bilen fått ett nytt uttryck med hexagon grill och droppformade strålkastare. Ny design på hjulsidor, sidolisten och skyddslisten bak är lackerad i karossens färg.
Standardutrustning i10 e-Base:
Krockkuddar fram, urkopplingsbar med nyckel på passagerarsidan, sidokrockgardiner, aktiva nackskydd fram, antisladdsystem (ESP), trepunktsbälten på samtliga platser och i höjd justerbara övre fästpunkter för bältena fram, bältesförsträckare, bältespåminnare förarplats, servostyrning.
Ett utrustningspaket finns och då heter e-Sense och har utöver e-Base, luftkonditionering (A/C), fjärrstyrt centrallås, intervallfunktion för vindrutetorkare, ställbar förarstol i höjdled, elmanövrerade fönsterhissar fram samt mörktonade strålkastare och alu-dekor panel.
Bilen introduceras i mitten av januari 2011.