Nyhet

Hyundai förser Norden med bränslecellsbilar

...har tecknat en avsiktsförklaring med Sverige, Norge, Danmark och Island om att delta i ett testprojekt med bränslecellsbilar. Hyundai kommer att tillhandahålla självständigt utvecklade bränslecellsbilar.
Genom att teckna en avsiktsförklaring med Sverige, Norge, Danmark och Island förbinder sig Hyundai att leverera och driva en testflotta med bränslecellsbilar för den europeiska marknaden.
Avtalet undertecknades i Seoul den 31 januari i närvaro av bland andra ordföranden för Hyundai Motor Groups Forsknings- och utvecklingscenter, Mr Woong-Chul Yang och Sveriges ambassadör i Sydkorea Lars Vargö.
– Vi ser fram emot att få demonstrera vår avancerade, miljövänliga teknologi i norra Europa, som har en mycket bra infrastruktur för påfyllning av vätgas. Den här överenskommelsen blir en språngbräda för Hyundai till en ledande position för bränslecellsbilar i Europa, förklarade Woong-Chul Yang.
I Europa är det organisationen Scandinavian Hydrogen Highway Partnership (SHHP), i Sverige är det Vätgas Sverige som ansvarar för infrastrukturen av vätgasstationer. SHHP samarbetar med liknande organisationer i Norge, Danmark och Island.
Hyundais målsättning är att bli den mest bränsleeffektiva och miljöanpassade biltillverkaren i världen. Bränslecellsbilar är en del av den mångfacetterade strategi som ligger till grund för den målsättningen. På senare år har Hyundai introducerat en rad miljöanpassade modeller och teknologier under rubriken ”Blue Drive”, bland annat olika hybridfordon och elbilen Blue On.