Produktnyheter

Mercedes-Benz Viano Avantgarde Edition 125

Nu kommer en specialversion av Mercedes-Benz Viano som, enligt biltillverkaren själv, kommer att få fler att vända sig om för att se vem som sitter bakom de mörka rutorna. Mercedes-Benz Viano Avantgarde Edition 125 är det fullständiga namnet på en av bilmärkets mest mångsidiga bil någonsin.
– De som sett den beskriver den som rymlig som en minibuss, med komfort som en sedan och körglädje som en sportbil. Helt klart är att den har en design som inte ber om ursäkt. 16-ekrade högglanspolerade 19-tumsfälgar, sidokjolar och massor av kromade detaljer är standard. Samt givetvis mörka rutor, säger Mercedes-Benz i ett pressmeddelande.
Alla de sex fåtöljerna är i läder med extra sidostöd och med justerbara armstöd på alla platser. De fyra bakre fåtöljerna är placerade i skenor. Det gör dels att de kan flyttas i 25 mm steg, men också att de kan vändas baklänges eller till och med tas ur.
Två olika motoralternativ finns – båda som standard kopplade till en 5-växlad automatlåda och med en styvare sportfjädring. Dels en 3-liters CDI V6 på 224 hästkrafter och med ett vridmoment på 440 Nm. Tack vare BlueEFFICIENCY-tekniken med en bränsleförbrukning på bara ca 0,85 l/mil vid blandad körning. 0-100 går på 9,1 sekunder och toppfarten är 201 km/tim. Bensinversionen har en V6-motor på 3,5 liter och 258 hk. Prestanda är 0-100 på 10,4 sekunder och toppfart 217 km/tim.
Viano Edition 125 kommer till Sverige i vår och kommer att säljas i två olika längder. Compact och Long.