Produktnyheter

Nytt täckpapper från Walki

Avverkningsrester är en billig och lättillgänglig biobränslekälla, men för att höja energiinnehållet måste groten först torka på marken och kan därefter förvaras i högar i flera månader.
 Walki har utvecklat ett pappersbaserat vattentätt täckmaterial, Walki Biomass Cover, för att skydda högarna med avverkningsrester från regn, snö och is. Pappret kan även flisas och brännas tillsammans med avverkningsresterna.
Täckpappret är ett fyra meter brett laminat som huvudsakligen tillverkas av förnybara naturfibrer. Det skyddar högens översida men lämnar sidorna öppna så att fukten kan avdunsta. Ett mycket tunt plastskikt gör omslaget både vattentätt och starkt, men tack vare plastskiktets egenskaper kan omslaget flisas tillsammans med groten och användas som bränsle.
Förutom att överdraget skyddar groten från vatten och snö hindrar den också högarna från att förvandlas till en isklump som är svår att hantera och som har ett lågt energivärde.

logo
Redaktionen