Nyhet

Första bilderna på Peugeots nya SUV – 4008


Nästa år är det dags för Peugeot 4008 att göra entré på världsmarknaden. Det är en fyrhjulsdriven SUV som kombinerar styrka och robust design. Modellen har premiär på Genèvesalongen i mars 2012 och riktar sig framför allt till marknader utanför Europa.
Marknaden för fyrhjulsdrivna fordon har ökat i stadig takt sedan 2005. I Ryssland står detta segment för en femtedel av bilmarknaden, varav majoriteten är kompakta suvar eller crossover-modeller. I Europa är motsvarande siffra ca 10 %, vilket förklarar satsningen på andra marknader än Europa.
Med denna nya SUV kompletterar Peugeot sitt sedan tidigare generösa modellprogram för kunder som ställer höga krav på både komfort, flexibilitet och bränsleeffektivitet och tillsammans med 4007 och 3008, samt inte minst den nya dieselhybriden 3008 HYbrid4, har märket ett brett erbjudande i det snabbväxande crossoversegmentet.
Peugeot 4008 är ett samarbete mellan PSA-gruppen och Mitsubishi och igenkänningsfaktorn för Peugeots nya formspråk är stark, med den ”flytande” kylargrillen och den numera välkända LED-signaturen vid strålkastarna både fram och bak. De stildrag som för tankarna till en mer äventyrlig livsstil är den vertikalt utformade grillen och de överdimensionerade hjulhusen. Jämfört med Peugeot 4007 har 4008 ett mindre tilltaget överhäng (-30 cm på totallängden), däremot är hjulbasen densamma.
Modellen erbjuds med både diesel- och bensinmotorer, på den europeiska marknaden dock bara två dieselalternativ, varav den 1,6 liter stora dieselmotorn är en av de mest bränsleeffektiva i sitt segment.