Produktnyheter

LiftQuick underlättar tunga lyft

JPS Teknik har nu tagit fram kroken LiftQuick, en hydrauliskt reglerbar krok som ger större flexibilitet och effek­tivitet, framför allt vid krok- och stroppkörning i samband med olika lyft på exempelvis byggarbets­platser och vid hantering av säckar.
Kroken har låg vikt- och bygghöjd, men lyftkapaciteten är ändå hög. Den reglerbara kroken gör det enkelt­ att fjärravlasta och därmed behöver du inte längre klättra upp och ned på flaket. Det ger säkrare hantering och därmed en bättre arbetsmiljö. Den har en hydraulisk reglerbar mekanisk­ låsning och dessutom säkerställer krokens utformning att den förblir stängd vid ett eventuellt bortfall av hydraultryck.
LiftQuick Edge är en vidareutveckling av originalet och förenar funktionerna rörlig­ krok och verktygsväxlare för dina verktyg, vilket ger möjligheten att använda egna skopor,­ gripar och andra verktyg tillsammans med kroken. Enheten väger endast 16 kilo och bygghöjden är 200 mm, med maximal lyftkapacitet på fyra ton. Med  hjälp av en enkel adapterplatta och ett hydraulkopplingsdon som monteras på de verktyg man önskar använda går det att byta med några enkla handgrepp.
LiftQuick är en svensk produkt baserad på ett antal nya patent och säkerhetsfunktioner.

logo
Redaktionen