Nyhet

Artisten Petter kör Sveriges första Peugeot 208

Peugeot 208, den nya generationens småbil, har Sverigepremiär i dagarna. Men redan nu rattar rapparen Petter Peugeots nytillskott, som tar vid efter succéerna 205, 206 och senast 207.
Petter slog igenom som soloartist i slutet av 90-talet. Han har hunnit ge ut åtta album och både debutalbumet Mitt sjätte sinne som kom 1998 och uppföljaren Bananrepubliken från 1999 sålde platina. Petter drev etiketten Bananrepubliken under bolaget BMG mellan åren 1999 och 2005. 2010 medverkade han i TV-succén Så mycket bättre i TV4, genom vilken en av hans genombrottslåtar ”Mikrofonkåt” fick nytt liv. Under 2012 har han suttit som jurymedlem i ”The Voice” i TV4. Petter är en av Sveriges mest anlitade liveartister och uppträder tillsammans med diskjockeyn DJ Sleepy och band.
Redan som liten kom Petter i kontakt med Peugeot som varumärke, i och med att hans bror fixade en BMX-cykel av märket Peugeot i tidig ålder. Han har sedan dess hunnit vara stolt ägare till en Peugeot 407, två exemplar av Peugeot 207 och nu är det alltså dags att ta sig an nya Peugeot 208. För denna folkkära artist är det viktigt att ha en bil som är flexibel och smidig och kan följa hans hektiska schema. Förutom träningsväskan som alltid ligger färdigpackad i bilen fyller musiken självklart en viktig funktion för Petter, som lyfter fram 208:ans funktionella touchscreen som en av bilens stora kvaliteter.
– För mig är det viktigt att ha en bil som är snabb i vändningarna och lätt att hantera i stressade situationer, eftersom jag använder bilen mycket i jobbet. Däremot har jag inget behov av att köra fort för fartens skull, säger Petter, som även lyfter fram panoramataket som en av de stora fördelarna med bilen.
– Tidigare körde jag ofta större bilar, men nu föredrar jag ett mindre format. Hellre liten och smidig än stor och klumpig, fortsätter Petter, som också betonar hur viktigt han tycker det är att köra bilar som ger så litet avtryck på miljön som möjligt. Nya Peugeot 208 uppfyller det kravet med råge. Hela fem motorer är miljöklassade, varav den snålaste motorn endast släpper ut 87 g CO2/km.