Produktnyheter

Ännu en ny modell för världsmarknaden – Peugeot 301


Peugeots starka produktoffensiv fortsätter och inom kort lanseras Peugeot 301 som ska erövra nya marknader och målgrupper. Det är nästa steg i märkets internationalisering mot Central- och Östeuropa, Ryssland, Mellanöstern och Latinamerika. Peugeot 301 är en fyrdörrars sedan med imponerande stort bagageutrymme och moderna motorer.
Modellen riktar sig till en bred målgrupp eftersom den storleksmässigt placerar sig i lilla mellanklassen, är överkomlig i pris för många och symboliserar status med sin eleganta sedanbaklucka.
Peugeot 301 förväntas bli en av märkets mest sålda modeller tillsammans med nya 208 och 508. Det är en modern bil med Peugeots nya eleganta formspråk och alla de egenskaper som målgrupperna i de olika världsdelarna förväntar sig.
301 har utvecklats för att klara alla typer av situationer och användningsområden, såsom tuffa förhållanden med allt från extrem kyla eller värme, besvärliga väglag etc. Tillsammans med den generösa och robusta karosstrukturen (längden är 4,44 meter) står sig 301 väl i dagens hårda konkurrens och besitter många egenskaper som ger modellen ett försprång på marknaden:

  • Väl tilltaget passagerarutrymme i baksätet (hjulbasen är 2,65 meter).
  • Bagageutrymmet på 506 dm3 är ett av de största i klassen.
  • En rad detaljer som gör 301 till en modern och säker bil med bästa tänkbara väghållning i alla förhållanden.

Utbudet av motorer är anpassat till målgruppen och 301 blir den andra bilmodellen från Peugeot som utrustas med den nya 3-cylindriga VTi-motorn på 68 hk som idag sitter i nya Peugeot 208 som nyligen lanserades på den europeiska marknaden. Dessutom finns den 92 hästkrafter starka HDi dieselmotorn samt ytterligare en VTi bensinmotor med 115 hk med manuell eller automatlåda, i motorutbudet för 301.
Nya Peugeot 301 kommer att tillverkas i den europeiska fabriken i Vigo i Spanien. Modellen har världspremiär på Paris Motorshow i september. Den kommer att börja säljas den 1 november i Turkiet och därefter i många andra länder på flera kontinenter.