Produktnyheter

Handtaget för ergonomi och körglädje

L82-360_UT

I 45 år har SVAB i Hallsberg utvecklat innovativa styrsystem och produkter för maskinstyrning. Handtaget L8, till exempel, har blivit något av ett begrepp bland maskinförare. Nu är det dags för nästa steg.

– Nu lanserar vi vårt nya handtag L82 med bättre ergonomi och med ett bredare användningsområde. Helt i linje med vårt begrepp ”Driving technology”, säger Fredrik Eriksson, marknadschef på SVAB.

L82 är efterföljare och storebror till L8 och har samma egenskaper som sin föregångare. Utöver det är det nya handtaget utrustat med en rad nyheter som förbättrar ergonomin ytterligare och dessutom breddar handtagets användningsområde.

L82

SVAB:s produktutvecklare har skapat ett handtag som är rymligare än tidigare. Resultatet är ett handtag som vid behov kan utrustas med fler komponenter, större flexibilitet för användaren med andra ord.

– L82 har en så kallad 2K-gjutning, en dubbelgjutning med en greppvänligare gummerad yta som ger bättre grepp och ergonomi. Som tillval finns ett handledsstöd som minskar belastningen vid spakrörelser, förklarar Fredrik Eriksson.

En annan nyhet är att L82 kan utrustas med extern CanBus J1939 eller CanOpen, standardkommunikationer som finns inom till exempel fordonsindustrin. Det standardiserade språket innebär att handtaget kan användas till många olika applikationer och styrsystem.

– Många förare sitter idag och jobbar med oergonomiska spakar. Nu har vi ett handtag som kan kommunicera med styrsystem i många fler maskiner. Fler maskinförare får alltså tillgång till vår teknologi, och det är ett stort steg framåt, säger Fredrik Eriksson. Vi har lyssnat på marknaden och utvecklat ett handtag som vi är mycket stolta över. Ett handtag som ger ännu fler maskinförare möjlighet att uppleva bättre arbetsmiljö och sann körglädje.

Läs mer på www.svab.se.