Produktnyheter

Transportbil i miniklassen med eldrift

Volkswagen Transportbilar presenterar ett nytt koncept för smidiga transporter med låg miljöpåverkan. Den sverigeanpassade versionen av load up! erbjuds med drivsystem för el, gas eller bensindrift. Laddad med förnybar energi erbjuder e-load up! med 100% eldrift fossilfria transporter upp till 16 mil för ca 1 m3 och 272 kg last.

Nya smidiga load up! är en transportbil som utformats och anpassas i Sverige. Modellen baseras på Volkswagen up! och förses med en heltäckande vakuumformad mellanvägg, lastgolv med tygmatta och stålgaller för bakrutor för ökat inbrottskydd samt skydd mot fallande last. Byggnationen som uppfyller de svenska kraven (ISO 27956) för krocksäkerhet och montage sker i de svenska importhamnarna och bilen levereras som en komplett lastbilsregistrerad transportbil.

Både mellanvägg och lastgolv håller en hög kvalitet som inte begränsar förarens eller passagerarens komfort. För e-load up! innebär det avgränsade förarutrymmet att en mindre mängd luft behöver klimatiseras vilket inverkar positivt på bilens räckvidd.

El, gas eller bensin
load up! kan beställas med tre olika drivsystem; el, gas eller bensindrift. Bensinversionen erbjuds med manuell eller automatisk växellåda.

Med e-load up! presenterar Volkswagen Transportbilar sin första helt eldrivna transportbil. Med sin utsläppsfria eldrift lämpar den sig perfekt för kurir- eller servicetrafik på dagliga rutter på upp till 160 km. Snabbladdning är standard, vilket innebär att e-load up! enkelt kan laddas upp till 80% fullt batteri på mindre än 30 min och sedan köra vidare. Bilen har två års nybilsgaranti och högvoltsbatteriet hela 8 år batterigaranti alt 16.000 mil.

e-load up! är utrustad för en flexibel laddning och har som standard två laddkablar, en mode 2-kabel avsedd för normala eluttag på 230V/10 (2,3 kW) där strömstyrkan kan ställas in i tre steg (10,8 och 6A) för anpassning till aktuell strömkapacitet. Vid 10 A är laddtiden för ett helt tomt batteri 9 timmar.

Den andra kabeln (mode 3) används för laddning i publika laddstolpar med Typ 2-kontakter som följer den fastställda EU-standarden för offentlig laddning och innebär en laddeffekt på 3,6 kW (230V/16A), vilket ger en total laddtid på 6 timmar för ett helt tomt batteri.

Som tillbehör erbjuder Volkswagens återförsäljare en laddbox via Bosch för installation på arbetsplatsen. Den har en fast Typ 2-kabel och uppfyller kraven på en säker och snabb laddning i utemiljö för effekter upp till 3,6 kW med en laddtid på 6 timmar. Laddbox och installation erbjuds för ett paketpris på ca 11.500 SEK, inkl moms.

load up! med gas- eller bensindrift kan beställas av Volkswagen Transportbilars samtliga 64 återförsäljare och e-load up! med eldrift saluförs via de 38 e-Mobility-återförsäljarna. Service- och reparationsarbeten utanför högvoltssystemet kan utföras hos alla Volkswagens verkstäder.

Effektivt lastutrymme
De två sidodörrarna och bakluckan ger ett lättåtkomligt lastutrymme på 920 liter. Under lastgolvet finns tre insynsskyddade stuvutrymme och tillsammans ger det en lastvolym på ca 1 m 3 . Mellanväggen är försedd med ett fönster i polycarbonat som både limmats och skruvats fast för ökad säkerhet. Det ger föraren en god sikt bakåt. I eldriftsutförandet ingår dessutom en bakre parkeringsvarnare som underlättar manövrering i trånga och mörka utrymmen. load up har en maximal lastförmåga på 400 kg i gasutförande, 347 kg för bensin och 272 kg vid eldrift.

load up! kan beställas nu och de första leveranserna beräknas ske i början av mars 2015.

Volkswagen Transportbilar