ANNONS

Fälgar som fastnat är ett vanligt problem på tunga fordon och maskiner. Rim Wizard erbjuder fälgavdragare som utvecklats för att klara även de tuffaste utmaningarna, oavsett det handlar om lastbilar, mobilkranar, dumprar, hjullastare eller andra tunga maskiner.

Arbetet med att lossa fälgar som fastnat kan ta timmar i anspråk. Krånglande hjulbyte skapar mycket frustration och det är inte alltid som metoderna är de bästa ur säkerhetssynpunkt. Med Rim Wizard lossnar fälgarna på bara några minuter. Bakom innovationen står Ilkka Liukas, som har lång erfarenhet från bygg- och anläggningsbranschen och kranföretag.

Fälgavdragaren är robust, men har trots detta förhållandevis låg vikt. Avdragaren gör det enkelt och säkert att skifta hjul, vilket förstås är extra värdefullt när hjulbytet behöver utföras på väg.

Förutom i utförande för tyngre maskiner finns Rim Wizard även i en version optimerad för lastbilar. Avdragaren är patenterad och enligt Rim Wizard finns det ingen motsvarande produkt.

Rim Wizard underlättar även bytet av o-ringen på entreprenadhjul. När däcket läcker är det ett vanligt fel att just o-ringen har torkat eller hamnat snett. Med Rim Wizard är det möjligt att skifta o-ring utan att hjulet tas bort. Det är bara att släppa trycket och trycka in låsringen, varpå o-ringen blir blottlagd och enkel att byta. Rim Wizard skyddar även mekanikern vid återfyllningen, eftersom utrustningen hindrar låsringen från att lossna. Rim Wizard har Sverigepremiär på årets MaskinExpo, den 28-30 maj.

Rim Wizard