Kombinationen av kedjegrävare och vibroplog gör nya Vermeer PTX44 till en lika smidig som effektiv maskin för skonsamma rör- och ledningsinstallationer. Nytillskottet i företagets utbud av fiber-/infrastruktursmaskiner.

Traktorn drivs av en 46-hästars Kubota bensinmotor och väger utan aggregat 1 333 kg. Vibroplogen klarar, beroende på markförhållanden och produkt, att installera på 36-61 centimeters djup. Kedjegrävaren ger ett maximalt djup på 106 centimeter, med 15 centimeters bredd.

Kapaciteten och storleken hos PTX44 gör att den lämpar sig för snabba och skonsamma installationer. Då maskinen är midjestyrd och kompakt tar den sig enkelt fram även i begränsade utrymmen, som ofta förekommer i samband med exempelvis fiberinstallationer.

Som tillval utöver kedjegrävare och vibroplog finns bärare för kabeltrumma och även ett portabore borrtillbehör för enklare horisontella borrningar. Den vinklade operatörsstationen ger bra översikt över både kedjegrävare och vibroplog.

Premiärvisas sker av Vermeer Viking AB på MaskinExpo, den 28-30 maj.

www.vermeerviking.se