Produktnyheter

Ny produktgrupp för specialeffektmixer

Cromax introducerar en ny produktgrupp speciellt för specialeffektmixer – ChromaHybrid. Mixer som finns under den här produktgruppen kan användas med både Cromax Basecoat och Cromax Pro Basecoat. Den första ChromaHybrid-mixen som lanseras är en färglös mix med glasflingor som kan hjälpa lackerare att hålla jämna steg med den växande OEM-trenden av speciella effektfärger med flingor. ChromaHybrid WH1795 Shining Silver EFG är framtagen för att underlätta exakt kulörmatchning av dessa speciella OEM-färger och de blir identifierade som mixer med glasflingor tack vare EFG-suffixet.

”När man tillför ChromaHybrid WH1795 Shining Silver EFG i kulörrecepten ger det en underbart strålande effekt. Och eftersom produkten är färglös påverkas inte själva kulören. Den tillför bara det där speciella blänket som bara kan åstadkommas med glasflingor,” säger Ann De Clerck, kulörmarknadschef för Axalta Coating Systems EMEA. ”Vi har reagerat snabbt på denna OEM-trend – en trend vi ser i färger som Jaguar Farallon Black, Audi Ara Blue och Mercedes Onyx Black. Vi hjälper våra verkstäder så att de har de produkter de behöver för att reparera dessa speciella färger, oavsett om de använder Cromax Pro Basecoat eller Cromax® Basecoat.”

På grund av den relativt begränsade åtgången av denna specialiserade produkt kommer ChromaHybrid WH1795 Shining Silver EFG att levereras i 250 ml-burkar som bara behöver skakas lätt före användning. De nya kulörrecepten med ChromaHybrid WH1795 Shining Silver EFG finns redan tillgängliga på ChromaWeb™ – Cromax nya och omfattande online-program för kulörsökning och produkthantering.

”Vi håller ett vakande öga på hur trenden utvecklas. Om det skulle bli nödvändigt att ta fram ytterligare ofärgade ChromaHybrid-mixer med glasflingeeffekt för att förse våra verkstäder med allt de behöver för exakt kulörmatchning, då kommer vi naturligtvis att göra det.” tillägger De Clerck.

www.axaltacs.com