23 nya bilar till HVF Transport

23 nya bilar till HVF Transport

Det hårdsatsande åkeriet HVF Transport i Helsingborg har på kort tid byggt upp Sveriges kanske största flotta av Mercedes-Benz Actros lastbilar. Härom veckan levererades 23 nya ekipage vilket gör att man på ett år skaffat inte mindre än 60 exemplar av det tyska märkets flaggskepp.

– Vi har länge varit den udda fågeln på den svenska marknaden för tunga lastbilar, säger Mattias Nilsson, chef på Mercedes-Benz lastbilar i Sverige.

– Men de senaste åren har det verkligen exploderat. Nya Actros har gjort att kunder som tidigare bara kört svenska märken valt Mercedes-Benz för första gången.

Ett av de bidragande skälen är den allt viktigare bränsleförbrukningen och bra finansieringslösningar.

– När vi började med Actros var det en del som tyckte att det var ett annorlunda val. Men våra testar har visat att vi kan spara upp till 20 procent bränsle, samtidigt som vi får en lastbil med suverän komfort. Dessutom ger telematiksystemet FleetBoard både oss och förarna suverän kontroll över hur effektiva vi är, säger Firas Alshammar, VD för HVF Transport.

Alla lastbilarna är identiska Actros 2545 6×2 och levereras av Mercedes-Benz Malmö, kompletta med PLS-kylskåp, lift och kylaggregat från Thermo King. Bilarna kommer att leverera varor till ICA för DSV. Affären finansieras genom CharterWay Rental.

– Finansieringen är en stor del av affären idag. Med CharterWay Rental kan vi anpassa oss direkt efter uppdragen. Vi behöver inte ta risken att ha för många fordon eller fordon av fel typ. Det gör att det blir lättare för oss att växa utan att ta allt för stora risker, säger Firas Alshammar.

www.mercedes-benz.se

Läs också

Daf växer snabbast

Daf växer snabbast

Daf är med marginal det snabbast växande märket i Sverige inom tunga lastbilar. Under 2018 ökade antalet sålda lastbilar...

Aktuellt

Skogsbranschen kraftsamlar

Skogsbranschen kraftsamlar

Komatsu Forest och den svenska skogsbranschen kraftsamlar nu i ett unikt projekt för ett skonsammare skogsbruk.

ANNONS ▼
Årets Säkerhetsinitiativ 2018

Årets Säkerhetsinitiativ 2018

När timmerbilen inte gick att stanna styrde Lars Göran Söderqvist över den tvååriga flickan. Det räddade hennes liv.

Nya Hitachi ZW330-6

Nya Hitachi ZW330-6

Hitachi har lanserat den senaste modellen av Hitachis 30 tons hjullastare ZW330-6, som nu är beställningsbar även till...

Fler artiklar