23 nya bilar till HVF Transport

23 nya bilar till HVF Transport

Det hårdsatsande åkeriet HVF Transport i Helsingborg har på kort tid byggt upp Sveriges kanske största flotta av Mercedes-Benz Actros lastbilar. Härom veckan levererades 23 nya ekipage vilket gör att man på ett år skaffat inte mindre än 60 exemplar av det tyska märkets flaggskepp.

– Vi har länge varit den udda fågeln på den svenska marknaden för tunga lastbilar, säger Mattias Nilsson, chef på Mercedes-Benz lastbilar i Sverige.

– Men de senaste åren har det verkligen exploderat. Nya Actros har gjort att kunder som tidigare bara kört svenska märken valt Mercedes-Benz för första gången.

Ett av de bidragande skälen är den allt viktigare bränsleförbrukningen och bra finansieringslösningar.

– När vi började med Actros var det en del som tyckte att det var ett annorlunda val. Men våra testar har visat att vi kan spara upp till 20 procent bränsle, samtidigt som vi får en lastbil med suverän komfort. Dessutom ger telematiksystemet FleetBoard både oss och förarna suverän kontroll över hur effektiva vi är, säger Firas Alshammar, VD för HVF Transport.

Alla lastbilarna är identiska Actros 2545 6×2 och levereras av Mercedes-Benz Malmö, kompletta med PLS-kylskåp, lift och kylaggregat från Thermo King. Bilarna kommer att leverera varor till ICA för DSV. Affären finansieras genom CharterWay Rental.

– Finansieringen är en stor del av affären idag. Med CharterWay Rental kan vi anpassa oss direkt efter uppdragen. Vi behöver inte ta risken att ha för många fordon eller fordon av fel typ. Det gör att det blir lättare för oss att växa utan att ta allt för stora risker, säger Firas Alshammar.

www.mercedes-benz.se

Läs också

Abkati satsar för framtiden

Abkati satsar för framtiden

Abkati satsar stort inför framtiden. Ett led i denna satsning är byggnation av nya kontorslokaler och lager.

Aktuellt

ANNONS ▼
Årets bilsäljare 2019

Årets bilsäljare 2019

Erik Widelund från Torvalla Bil fick på Motorgalan 2019 motta priset som årets bilsäljare 2019.

Swisha hos Bilprovningen

Swisha hos Bilprovningen

Efter en framgångsrik pilot har nu Swish integrerats i kassan på samtliga Bilprovningens 100 stationer.

Petzl öppnar nordiskt kontor

Petzl öppnar nordiskt kontor

Petzl, världsledande inom bl a säkerhetsutrustning och pannlampor, växer i Norden och öppnar nu kontor i Stockholm.

Fler artiklar