Produktnyheter

Säker och högkastande plog

Efter närmare ett års hårda tester lanserar nu Mählers DPH 3700, en högkastande diagonalplog för lastbilar.

– Jag är imponerad av hur den kastar snön säger Jonas Vykander, en av testförarna som under vintern 2015/2016 testat nya plogen på fjällvägar i trakterna kring Kallsedet, 60 km norr om skidparadiset Åre, Sverige.

DPH3700 är konstruerad för att kasta snön både högt och långt och tack vare en unik form får snön hög fart då den lämnar plogen.

– Med hjälp av avancerad datateknik har vi optimerat formen på vår nya plog, berättar Ingemar Nyberg, konstruktionschef på Mählers fabrik i Rossön.

Hög säkerhet

Även säkerheten har stått högt på dagordningen då Mählers konstruktörer konstruerat DPH3700 och den har därför fått säkerhetsdetaljer som fjädrande plogstål.

– De fjädrande plogstålen har räddat mig från otäcka incidenter med att plogen skär fast i vägbanan. Detta skedde ett flertal gånger med en plog av ett annat fabrik som jag körde med tidigare och som då hade fasta stålhållare berättar Jonas Vykander.

DPH3700 har med goda resultat även testats i Norsk fjällmiljö och Mählers meddelar att serietillverkning startas under hösten 2016 och att de redan nu tecknat en del order.

www.mahlers.se