Kraftfull vakuum-injektor

Kraftfull vakuum-injektor

MegaVac är en kraftfull Vakuum-injektor gjord att laga stenskott med. Systemet är snabbt och exakt. Det är en förbrukningskostnad på 6-7 kr och en tidsåtgång på endast 5-10 minuter per lagning. Startkostnaden är 8 950 kr för Basic versionen.

MegaVacen är designad och tillverkad i Sverige av Håkan Rönnholm på Autoglass Restore Sverige AB.
Håkan har jobbat med stenskottsreparationer sedan 1991 och har under åren hunnit samla på sig en bred kunskap inom detta område.

-Jag började med att utbilda personal till glasmästerier, bilverkstäder och andra service yrken inom fordonsidan redan 1995. Problemen jag hela tiden brottades med var hur konstruktionen på verktygen inte stämde med nybörjare. Man fick träna in en ”känsla” för hur man skulle hantera verktygen. Detta gjorde att utbildningarna oftast tog en dag och ibland mer eftersom personalen även efter utbildningen hade vissa problem med reparationerna.

Med detta i bakhuvudet började nu Håkan skissa på egna verktyg och nya metoder att laga mer effektivt och enkelt.
Det första kvittot på att det nu fungerade var utbildningstiden. Den kortades ner väsentligt. Nu kan man utan vidare hålla utbildning för större grupper och på kortare tid, detta utan att kvalitén på utbildningarna har sänkts.

Vad är det nu som utmärker MegaVac mot andra system på marknaden?

Den är konstruerad så man med endast en hand och ett enkelt handgrepp monterar dit verktyget mot glaset. Det blir med exakt rätt tryck mot glaset och behöver aldrig efterjusteras. Nu behöver man inte lära fram en ”känsla” utan det fungerar direkt. När MegaVacen är rätt åtdragen hör man ett lätt klick som bekräftar att låsningen har slagit till. Det är detta som är upphovet till namnet Click-on.

Alla förändringar och utvecklingar som är gjorda både in och utvändigt är av betydande grad. Man märker det kraftfulla vakuumet direkt man skruvar upp pistongen i topp. Locket på verktyget är säkrat och kan inte längre okontrollerat skruvas upp.

Denna injektor kan även beställas i olika färger vilket är bra för större företag som vill hålla en speciell färg och ha egna logotypes på sina verktyg.

Autoglass Restore Sverige AB

Läs också

Aktuellt

ANNONS ▼
Årets Djurtransportör 2018

Årets Djurtransportör 2018

Djuromsorg, punktlighet och stort kundfokus gör att Kils Djurtransporter AB har utsetts till Årets Djurtransportör 2018.

Smart trepartssamarbete

Smart trepartssamarbete

I dagarna tecknades ett avtal mellan Pirtek och Smartlift som levererade ännu en lift till Ryds Glas.

Mobil laddningsstation för elbilar

Mobil laddningsstation för elbilar

Volkswagens kommande mobila laddningsstation för eldrivna fordon behöver ingen extern elförsörjning och kan sättas upp där den behövs.

Fler artiklar