Brubakken förvärvar Gigantic Maskin i Mora

Brubakken förvärvar Gigantic Maskin i Mora

Brubakkenkoncernen växer genom nytt företagsförvärv. Gigantic Maskin erbjuder ett stort urval av både nya och begagnade truckar, hjullastare samt övrig utrustning och tillbehör, något som efterfrågas mer och mer på marknaden.
”Det är med spänning och förväntan jag ser fram emot denna förändring. Jag har känt till Brubakken i många år och vet att personalen är både kunnig och engagerad. Denna affär skapar nu nya möjligheter för vår framtida tillväxt”, säger Gigantics vd Hans Funk.
”Genom förvärvet av Gigantic maskin stärker Brubakken ytterligare sin position och hyresflotta. En kombination av företagsförvärv och organisk tillväxt gör att vi nu utvecklats till en rikstäckande aktör i maskinbranschen”, säger Brubakkens vd Markus Åberg.
Efter förvärvet beräknas Brubakken AB omsätta cirka 340 miljoner kronor.
Brubakkenkoncernen är en av nordens största och mest flexibla maskinpartner som är specialiserade på försäljning, rental och service av maskiner i lift- och truckbranschen.

Brubakken samarbetar med världsledande leverantörer, Konecranes, TCM, MAFI, Seacom, Logister, Kamag, Hubtex, JLG, Omme, Ruthmann, Versalift, Multitel och GreenMech. Brubakken grundades 1956 i Porsgrunn, Norge och har idag ca 170 anställda och en årlig omsättning på cirka 600 miljoner kronor.
I Sverige har man kontor i Gävle, Falkenberg, Stockholm, Göteborg, Stenungsund, Karlstad och Malmö. Och genom förvärvet även i Mora och Falun.

Bilden: Hans Funk, vd Gigantic Maskin och Markus Åberg, vd Brubakken.

www.brubakken.se

Aktuellt

Övertygande däcktester

Övertygande däcktester

Premiumtillverkaren Hankook tar steget in i den kalla årstiden med tre utmärkta modeller som fått testbetyg över genomsnittet.

Nynas 90 år

Nynas 90 år

När Nynas första raffinaderi togs i bruk i Nynäshamn 1928, var fokus på att förse den svenska marknaden med...

Nya Mitsubishi L200

Nya Mitsubishi L200

Den 17 november är det världspremiär av den nya pickupen Mitsubishi L200 i Bangkok.  I Sverige lanseras bilen hösten...

Fossilfritt transportlaboratorium

Fossilfritt transportlaboratorium

Scanias transportaboratorium används för delar av Scanias interna transportbehov. Från 2018 drivs vagnparken enbart av fossilfria* bränslen eller hybridteknik,...

Spelapp lär ut bioekonomi

Spelapp lär ut bioekonomi

Spelappen Grow Forest har laddats ned 100 000 gånger internationellt. Nu växer spelet ytterligare med nya funktioner för att fortsätta...

Sveriges sista PGR-bil

Sveriges sista PGR-bil

Den sista PGR-bilen med destination Sverige. Efter en omfattande påbyggnation levereras den nu i form av en avancerad brandbil...

Från rosa till blått för Derome

Från rosa till blått för Derome

Under oktober månad färgades alla Deromes virkespaket rosa, till förmån för bröstcancerforskningen. Nu är november här och för att...

Fler artiklar