Brubakkenkoncernen växer genom nytt företagsförvärv. Gigantic Maskin erbjuder ett stort urval av både nya och begagnade truckar, hjullastare samt övrig utrustning och tillbehör, något som efterfrågas mer och mer på marknaden.
”Det är med spänning och förväntan jag ser fram emot denna förändring. Jag har känt till Brubakken i många år och vet att personalen är både kunnig och engagerad. Denna affär skapar nu nya möjligheter för vår framtida tillväxt”, säger Gigantics vd Hans Funk.
”Genom förvärvet av Gigantic maskin stärker Brubakken ytterligare sin position och hyresflotta. En kombination av företagsförvärv och organisk tillväxt gör att vi nu utvecklats till en rikstäckande aktör i maskinbranschen”, säger Brubakkens vd Markus Åberg.
Efter förvärvet beräknas Brubakken AB omsätta cirka 340 miljoner kronor.
Brubakkenkoncernen är en av nordens största och mest flexibla maskinpartner som är specialiserade på försäljning, rental och service av maskiner i lift- och truckbranschen.

Brubakken samarbetar med världsledande leverantörer, Konecranes, TCM, MAFI, Seacom, Logister, Kamag, Hubtex, JLG, Omme, Ruthmann, Versalift, Multitel och GreenMech. Brubakken grundades 1956 i Porsgrunn, Norge och har idag ca 170 anställda och en årlig omsättning på cirka 600 miljoner kronor.
I Sverige har man kontor i Gävle, Falkenberg, Stockholm, Göteborg, Stenungsund, Karlstad och Malmö. Och genom förvärvet även i Mora och Falun.

Bilden: Hans Funk, vd Gigantic Maskin och Markus Åberg, vd Brubakken.

www.brubakken.se