Effektiv bandfil

Effektiv bandfil

Den nya effektiva bandfilen FBE 8-140 är lämplig för slipning, polering och gradning. Sliparmen kan vridas 270° för perfekt anpassning till olika arbetsställningar. Inget verktyg behövs för att byta slipbandet eller för att justera bältesstyrningen.

FBE 8-140 kommer med överbelastningsskydd, mjukstart ochen särskild transmission som gör att den har en bandhastighet på 4-12 m/s. Tillbehören till föregångaren, LBS 1105 VE, kan användas till den nya bandfilen vilket gör det lättare för Flex kunder att gå över till efterträdaren FBE 8-140.

Bandfilen har ett steglöst variabelt varvtal för ett arbete i hastigheter som är anpassat efter materialet. Dessutom ett återstartsskydd som hindrar att maskinen inte startar om vid t.ex. strömavbrott. För arbete på större ytor kan man med några enkla handgrepp förändra FBE 8-140 till en 30 mm sliparm. Den svängbara sliparmens infästning underlättar tillgängligheten vid smala och svåråtkomliga lägen. Även smala svetsfogar kan slipas perfekt med hjälp av den 9 mm breda sliparmen. Den förinställda sliparmen centrerar slipbandet och hindrar banden från att ”hoppa” under arbetet.

Tack vare en ny drivenhet, UMD, har Flex kunnat möta kraven från marknaden för ökad bekvämlighet och ergonomi. Motoreffekten har anpassats till bandslipningens applikationer för hörn och kanter samt svåråtkomliga svetsfogar. Bandfilen har en kraftfull motor med hög verkningsgrad och en extremt lång livslängd tack vare perfekt kylning. Den kompakta och ergonomiska designen gör det lättare att hantera och styra maskinen på ett säkert sätt.

I standardutrustningen ingår:

1 sliparm 9 mm
1 slipbandset för 9 mm sliparm, P 40/P 120/P 220
1 sidohandtag
1 sexkantsnyckel SW 5

Flex Scandinavia AB

Läs också

Aktuellt

ANNONS ▼
Årets Djurtransportör 2018

Årets Djurtransportör 2018

Djuromsorg, punktlighet och stort kundfokus gör att Kils Djurtransporter AB har utsetts till Årets Djurtransportör 2018.

Smart trepartssamarbete

Smart trepartssamarbete

I dagarna tecknades ett avtal mellan Pirtek och Smartlift som levererade ännu en lift till Ryds Glas.

Mobil laddningsstation för elbilar

Mobil laddningsstation för elbilar

Volkswagens kommande mobila laddningsstation för eldrivna fordon behöver ingen extern elförsörjning och kan sättas upp där den behövs.

Fler artiklar