Effektiv bandfil

Effektiv bandfil

Den nya effektiva bandfilen FBE 8-140 är lämplig för slipning, polering och gradning. Sliparmen kan vridas 270° för perfekt anpassning till olika arbetsställningar. Inget verktyg behövs för att byta slipbandet eller för att justera bältesstyrningen.

FBE 8-140 kommer med överbelastningsskydd, mjukstart ochen särskild transmission som gör att den har en bandhastighet på 4-12 m/s. Tillbehören till föregångaren, LBS 1105 VE, kan användas till den nya bandfilen vilket gör det lättare för Flex kunder att gå över till efterträdaren FBE 8-140.

Bandfilen har ett steglöst variabelt varvtal för ett arbete i hastigheter som är anpassat efter materialet. Dessutom ett återstartsskydd som hindrar att maskinen inte startar om vid t.ex. strömavbrott. För arbete på större ytor kan man med några enkla handgrepp förändra FBE 8-140 till en 30 mm sliparm. Den svängbara sliparmens infästning underlättar tillgängligheten vid smala och svåråtkomliga lägen. Även smala svetsfogar kan slipas perfekt med hjälp av den 9 mm breda sliparmen. Den förinställda sliparmen centrerar slipbandet och hindrar banden från att ”hoppa” under arbetet.

Tack vare en ny drivenhet, UMD, har Flex kunnat möta kraven från marknaden för ökad bekvämlighet och ergonomi. Motoreffekten har anpassats till bandslipningens applikationer för hörn och kanter samt svåråtkomliga svetsfogar. Bandfilen har en kraftfull motor med hög verkningsgrad och en extremt lång livslängd tack vare perfekt kylning. Den kompakta och ergonomiska designen gör det lättare att hantera och styra maskinen på ett säkert sätt.

I standardutrustningen ingår:

1 sliparm 9 mm
1 slipbandset för 9 mm sliparm, P 40/P 120/P 220
1 sidohandtag
1 sexkantsnyckel SW 5

Flex Scandinavia AB

Aktuellt

Nynas 90 år

Nynas 90 år

När Nynas första raffinaderi togs i bruk i Nynäshamn 1928, var fokus på att förse den svenska marknaden med...

Nya Mitsubishi L200

Nya Mitsubishi L200

Den 17 november är det världspremiär av den nya pickupen Mitsubishi L200 i Bangkok.  I Sverige lanseras bilen hösten...

Fossilfritt transportlaboratorium

Fossilfritt transportlaboratorium

Scanias transportaboratorium används för delar av Scanias interna transportbehov. Från 2018 drivs vagnparken enbart av fossilfria* bränslen eller hybridteknik,...

Spelapp lär ut bioekonomi

Spelapp lär ut bioekonomi

Spelappen Grow Forest har laddats ned 100 000 gånger internationellt. Nu växer spelet ytterligare med nya funktioner för att fortsätta...

Sveriges sista PGR-bil

Sveriges sista PGR-bil

Den sista PGR-bilen med destination Sverige. Efter en omfattande påbyggnation levereras den nu i form av en avancerad brandbil...

Från rosa till blått för Derome

Från rosa till blått för Derome

Under oktober månad färgades alla Deromes virkespaket rosa, till förmån för bröstcancerforskningen. Nu är november här och för att...

Fler artiklar