Årets smartaste bil 2016

Årets smartaste bil 2016

Motormännen och tidningen Motor har utsett Kia Niro till ”Årets smartaste bil”. Den nya hybrid-crossovern från Kia är enligt juryn den bil som bäst lyckats med att vara miljösmart, säker, ekonomisk och samtidigt praktisk för ägaren. Kort sagt en vinnande kombination.

Priset ”Årets smartaste bil” har delats ut sedan 2009 av Motormännen och tidningen Motor. Med priset vill organisationen göra tydligt vad som är ett bra bilval när det samtidigt blivit en allt mer komplex uppgift att hitta en bil som passar de personliga behoven.

– 2016 års vinnare är en praktisk, säker och miljömedveten crossover för familjen till ett inte avskräckande pris. Med årets utnämning vill vi uppmärksamma att vägen mot hållbarare bilism inte nödvändigtvis behöver innebära eftergifter vad gäller praktikalitet, säkerhet eller ekonomi, säger Fredrik Daveby, vd på Motormännen.

Kia Niro är en hybrid och drivs med både bensin och el för låga utsläpp, endast 88 gram CO2 per kilometer, motsvarande 3,8 liter per 100 km. Den suv-inspirerade designen innebär en högre kaross som gynnar i- och ursteg och gynnar innerutrymmena som är fullt tillräckliga för en normalstor familj.
Från 229 900 kronor är Niro standardutrustad med med bland annat autobroms, adaptiv farthållare och aktivt filövervakningssystem. Med en dragkapacitet på upp till 1 300 kg är bilen anpassad för svenska krav.
Niro hybrid kommer under 2017 att kompletteras med en laddhybrid, ytterligare ett år bort är den rena elbilen.

– Vi är mycket glada och stolta över denna fina utmärkelse och gläds också åt den succéartade försäljningen sedan lanseringen i september. Niro är en hybrid som verkligen faller in under beskrivningen smart; snål på bränslet i verklig körning, praktisk för sin storlek och samtidigt rolig att köra. Med Niro rullar vi ut en omfattande satsning på prisvärda el-, laddhybrid och hybridbilar, säger David Lilja, PR- och kommunikationschef på Kia Motors Sweden.

Kia Motors Sweden

Foto/Källa: Kia Motors Sweden

Aktuellt

ANNONS ▼
ANNONS ▼
ANNONS ▼
Fler artiklar