Nokian Hakkapeliitta 9 vinnare av Best of What’s New Award

Nokian Hakkapeliitta 9 vinnare av Best of What’s New Award

Världens största vetenskaps- och tekniktidning Popular Science har utdelat dubbdäcket Nokian Hakkapeliitta 9 priset ”2017 Best of What’s New Award”.

Priset Best of What’s New Award delas ut till hundra vinnare i elva kategorier. Mottagare av priset ska ha en produkt eller teknik som representerar betydande framsteg inom sina respektive kategorier. Vinnarna presenteras i tidningens november/december specialnummer.

– Priset “Best of What’s New Award” hedrar innovationer som formar framtiden, allt från livräddande teknik till fantastisk rymdteknik och coola saker, säger Joe Brown, chefredaktör för tidningen Popular Science.

Nya dubbdäcket Nokian Hakkapeliitta 9 är en uppvisning av Nokian Tyres ledarskap när det gäller att ta fram det mest utvecklade vinterdäcket hittills. Utvecklingen av Nokian Hakkapeliitta 9 tog fyra år med tusentals mil av testkörning. Det branschledande däcket erbjuder hög nivå av säkerhet, komfort och prestanda, även i de mest extrema vinterförhållanden.

Nokian Hakkapeliitta 9 har en ny dubbteknik med dubbla dubbar. Tekniken ser till att bilen uppför sig säkert och logisk i besvärliga förhållanden. Däcket har också ett nytt mönster som ger stabila köregenskaper på barmark, lågt däckljud och förbättrad bränsleekonomi.

– Det här däcket är ett resultat av åratals tester, produktutvecklingsarbete och hårt arbete av över hundra av våra däckexperter. Vår mission är att främja säker körning i krävande förhållanden och vi är stolta över att Nokian Hakkapeliitta 9 har tilldelats Popular Scients pris Best of What’s New Award, kommenterar Juha Pirhonen, Vice President of R&D på Nokian Tyres.

Nokian Hakkapeliitta 9 har en ny typ av miljövänlig slitbanegummiblandning som ger däcket ett utmärkt vintergrepp och slitstyrka. Den nya gummiblandningen innehåller silica och rapsolja, som ger bra skydd mot slitage, naturgummi och ny typ av biomaterial Green Elasto Proof som håller gummiblandningen elastisk i låga temperaturer. De slitstarka kemiska komponenterna gör att gummiblandningen ger bästa möjliga grepp år efter år och efter många mil.

Nokian Tyres

Läs också

Hat trick för Scania R 450

Hat trick för Scania R 450

Scania R 450 står för tredje året i rad som vinnare av Green Truck Award med utnämningen mest bränslesnåla...

Aktuellt

ANNONS ▼
Vitt vanligare än svart

Vitt vanligare än svart

Den vanligaste personbilen i Sverige är numera vit. De svarta personbilarna har puttats ner till en andra plats.

Fler artiklar