Nya bilvårdsprodukter

Nya bilvårdsprodukter

Tre nya produkter från Turtle Wax: Turtle Wax Clay Sponge och Turtle Wax Clay Cloth ger vanliga bilägare redskap som bara bilrekondproffsen normalt använder. Turtle Wax Miracle Wash Mit är tvätthandsken som gör biltvättandet både roligare och säkrare.

Kan man verkligen använda lera för att få bilens lack blank och fin på nytt? Absolut, så har bilvårdsproffsen gjort under många år. Med Turtle Wax´s nya produkter kan vanliga bilägare på ett enkelt sätt ta rygg på proffsens metoder.

En speciell sorts lera används för vissa specifika ändamål vid professionell bilvård. Det handlar bland annat om att få bort så kallad flygrost, mikroskopiska metallpartiklar som fastnar i bilens lack. Även för att avlägsna så kallade färgskrap – rester av en annan bils lack efter ihopstötning – är lera effektivare än traditionell polering.

Men leran är dyr och inte alldeles enkel att använda. Därför har Turtle Wax utgått från lerans egenskaper och skapat ett syntetiskt material med ännu bättre förmåga att avlägsna exempelvis flygrost och färgskrap. Dessutom ger Turtle Wax´s lerduk och lerkloss enklare handhavande och har ett lägre pris än vanlig lera.

Turtle Wax Clay Cloth och Turtle Clay Sponge har även fördelen att inte vara lika känsliga för smuts. Om den vanliga leran tappas på golvet är den förbrukad. Lerduken är lämplig för större ytor medan lerklossen ger bättre precision och möjlighet att komma åt svåråtkomliga ytor.

Samtidigt lanserar Turtle Wax en produkt som gör det vanliga biltvättarbetet enklare och mer effektivt. Turtle Wax Miracle Wash Mit använder mikrofiber för att lyfta bort smutsen. Genom att den är utformad som en handske blir tvättningen säkrare och det blir enklare att nå skrymslen och skarvar på karossen. En vanlig tvättsvamp är lätt att tappa, vilket ger risk att stenar och smuts fastnar i den. Tvätthandsken sitter stadigt och kan tvättas i 40 grader efter användning.

Seab

Läs också

Nya bilvårdsprodukter

Nya bilvårdsprodukter

Tre nya produkter från Turtle Wax: Turtle Wax Clay Sponge och Turtle Wax Clay Cloth ger vanliga bilägare redskap...

Puts väck med dålig lukt

Puts väck med dålig lukt

Dålig lukt i bilens kupéutrymme kan ha många orsaker och den är inte alltid enkel att bli av med....

Aktuellt

ANNONS ▼
Exporten av lastbilar ökar

Exporten av lastbilar ökar

De tunga fordonen på Klaraviks auktionsplattform blir allt vanligare och även på riksnivå ökar exporterna.

Ny minigrävare från Caterpillar

Ny minigrävare från Caterpillar

Caterpillar lanserar nu nya generationens minigrävare fullmatade med nya funktioner, till exempel spakstyrning, farthållare, LCD-display, bluetooth-start och tiltbar hytt.

Freja rustar för framtiden

Freja rustar för framtiden

Under 2018 gjorde transport- och logistikföretagen Freja en stor investering och flyttade kontor och lager till Jönköping.

Förslag om ny lastbilspremie

Förslag om ny lastbilspremie

För att ställa om fordonsflottan av tunga fossildrivna fordon föreslår Trafikanalys att en ny miljölastbilspremie införs 2020.

Fler dör i arbetsplatsolyckor

Fler dör i arbetsplatsolyckor

Antalet arbetsplatsolyckor med dödligt utfall ökar. Redan nu ligger årets siffror på oroväckande hög nivå med tolv dödsfall hittills.

Fler artiklar