Trelleborg introducerar däckserie för entreprenadbranschen

Trelleborg introducerar däckserie för entreprenadbranschen

Trelleborgs nya produktserie Earth Moving Radial, EMR, introducerades på INTERMAT, den internationella branschutställningen för entreprenad och infrastruktur, som gick av stapeln den 23 till 28 april 2018 på Paris Nord Villepinte i Frankrike.

Paolo Pompei, affärsområdeschef för Trelleborg Wheel Systems, säger: “Den nya EMR-serien är en milstolpe för Trelleborg inom produktsegmentet entreprenaddäck.

”Efter den stora succén med vår Brawler-serie för avfalls- och återvinningsindustrin, introducerar vi nu EMR-serien med stålförstärkt radialkonstruktion för entreprenad-segmentet.

“Vår ambition är att vara kundens främsta val inom samtliga däcksegment där Trelleborg verkar, och där kunna erbjuda lösningar som accelererar kundens resultat på ett hållbart sätt.”

EMR-serien har utformats för att öka produktiviteten under kritiska applikationer inom entreprenad. Serien erbjuder både högsta hållfasthet och bästa skydd mot skador, samtidigt som mönstren är utformade för bästa kontroll och perfekt grepp på sand, sten, grus eller jord.

EMR-däckets starka, luftfyllda och stålarmerade radialstomme, liksom dess avancerade sammansättning, garanterar en lång livslängd. Däcket erbjuder dessutom en jämn lastfördelning för en behaglig komfort samtidigt som bränsleförbrukningen blir låg. EMR-serien är utformad för hjullastare och dumprar och består av 22 dimensioner, från 24 till 33 tum. Däcken är anpassade för dagbrott, stenbrott och underjordiska gruvor, liksom för allmänna entreprenadarbeten.

På INTERMAT visade Trelleborg även upp Brawler HPS Soft Ride. Denna nya version av det solida Brawler-däcket ger mycket bättre förarkomfort och högre livslängd för utrustningen genom minskade vibrationer, samtidigt som Brawlers karaktäristiska prestanda bevaras i även de tuffaste situationerna under hela livslängden. Ett solitt däck som är slitstarkt men samtidigt mindre hårt, ger samtliga fördelar hos solida

Trelleborg Wheel Systems

Aktuellt

ANNONS ▼
Exporten av lastbilar ökar

Exporten av lastbilar ökar

De tunga fordonen på Klaraviks auktionsplattform blir allt vanligare och även på riksnivå ökar exporterna.

Ny minigrävare från Caterpillar

Ny minigrävare från Caterpillar

Caterpillar lanserar nu nya generationens minigrävare fullmatade med nya funktioner, till exempel spakstyrning, farthållare, LCD-display, bluetooth-start och tiltbar hytt.

Freja rustar för framtiden

Freja rustar för framtiden

Under 2018 gjorde transport- och logistikföretagen Freja en stor investering och flyttade kontor och lager till Jönköping.

Förslag om ny lastbilspremie

Förslag om ny lastbilspremie

För att ställa om fordonsflottan av tunga fossildrivna fordon föreslår Trafikanalys att en ny miljölastbilspremie införs 2020.

Fler dör i arbetsplatsolyckor

Fler dör i arbetsplatsolyckor

Antalet arbetsplatsolyckor med dödligt utfall ökar. Redan nu ligger årets siffror på oroväckande hög nivå med tolv dödsfall hittills.

Fler artiklar