Startspärr för färdskrivare

Startspärr för färdskrivare

Stoneridge lanserar nu en startspärr för färdskrivare som kommer förhindra att föraren glömmer att stoppa i sitt kort före körning. D-Ignition är som ett alkolås men kopplat till färdskrivaren där D-Ignition känner av om det sitter ett förarkort i färdskrivaren eller inte. Saknas kortet i kortfack 1 så kan föraren inte starta fordonet.

Vi tror att detta kommer förhindra många onödiga överträdelser säger Martin Wennerblom som är affärsområdeschef på Stoneridge. Martin fortsätter; Körning utan giltigt kort är vanlig överträdelse som också lätt stjälper åkeriet vid en företagskontroll. Med D-Ignition kan föraren inte starta fordonet om hen inte satt i sitt kort i rätt kortfack vilket kommer garantera att föraren alltid kommer göra rätt. Om fordonet är på verkstad kan fordonet startas genom att verkstaden knappar en sekvens på färdskrivaren och detta låser upp startspärren vilket även föraren kan göra vid nödfall.

D-Ignition är enkelt att montera och passar för de allra flesta fordon på marknaden. Självklart fungerar D-Ignition med alla digitala färdskrivare som finns oavsett årgång. Kostnaden för en D-Ignition är mindre än vad en överträdelse kostar vilket gör att investeringen blir minimal. Startspärren kan beställas via de allra flesta verkstäder med färdskrivarackreditering i Sverige eller direkt från Stoneridge.

Stoneridge

Aktuellt

ELKO blir mustaschbärare

ELKO blir mustaschbärare

Elko följer upp förra årets succéinsamling till förmån för cancerforskningen genom att i år helhjärtat stödja Mustaschkampen. Förra årets insamling...

Nya spridarmodeller

Nya spridarmodeller

Till kommande vintersäsong har Hilltip lanserat tre nya spridarmodeller, det utökade sortimentet täcker nu ett större omfång av fordon...

Scania släpper ny 13-liters etanolmotor

Scania släpper ny 13-liters etanolmotor

Lastbilstillverkaren Scania kommer nu med en ny 13-liters etanolmotor för nästa generations lastbilar. Parallellt fortsätter kemi- och biodrivmedelsföretaget SEKAB...

Sopvals för grävmaskiner

Sopvals för grävmaskiner

YstaMaskiner lanserar nu en ny modell sopvals SV150 för grävmaskiner eller liknande bärare. Sopvalsen kommer att ha Zick Zack...

Nya generationens lastväxlare

Nya generationens lastväxlare

Hiab, en del av Cargotec,  introducerar nu den nya generationens lastväxlare, Multilift Ultima, med flera innovationer som är först...

Fler artiklar