Startspärr för färdskrivare

Startspärr för färdskrivare

Stoneridge lanserar nu en startspärr för färdskrivare som kommer förhindra att föraren glömmer att stoppa i sitt kort före körning. D-Ignition är som ett alkolås men kopplat till färdskrivaren där D-Ignition känner av om det sitter ett förarkort i färdskrivaren eller inte. Saknas kortet i kortfack 1 så kan föraren inte starta fordonet.

Vi tror att detta kommer förhindra många onödiga överträdelser säger Martin Wennerblom som är affärsområdeschef på Stoneridge. Martin fortsätter; Körning utan giltigt kort är vanlig överträdelse som också lätt stjälper åkeriet vid en företagskontroll. Med D-Ignition kan föraren inte starta fordonet om hen inte satt i sitt kort i rätt kortfack vilket kommer garantera att föraren alltid kommer göra rätt. Om fordonet är på verkstad kan fordonet startas genom att verkstaden knappar en sekvens på färdskrivaren och detta låser upp startspärren vilket även föraren kan göra vid nödfall.

D-Ignition är enkelt att montera och passar för de allra flesta fordon på marknaden. Självklart fungerar D-Ignition med alla digitala färdskrivare som finns oavsett årgång. Kostnaden för en D-Ignition är mindre än vad en överträdelse kostar vilket gör att investeringen blir minimal. Startspärren kan beställas via de allra flesta verkstäder med färdskrivarackreditering i Sverige eller direkt från Stoneridge.

Stoneridge

Aktuellt

ANNONS ▼
Årets Djurtransportör 2018

Årets Djurtransportör 2018

Djuromsorg, punktlighet och stort kundfokus gör att Kils Djurtransporter AB har utsetts till Årets Djurtransportör 2018.

Smart trepartssamarbete

Smart trepartssamarbete

I dagarna tecknades ett avtal mellan Pirtek och Smartlift som levererade ännu en lift till Ryds Glas.

Mobil laddningsstation för elbilar

Mobil laddningsstation för elbilar

Volkswagens kommande mobila laddningsstation för eldrivna fordon behöver ingen extern elförsörjning och kan sättas upp där den behövs.

Fler artiklar