Kortnyheter

Strejk tvingar Scania tillfälligt stoppa leverans av V8-motorer

En långvarig strejk hos en av bolagets viktiga leverantörer av gjutna motorkomponenter har lett till att Scania inte kan leverera drygt 2 000 lastbilar som beställts med V8-motorer. Även försäljningen av industri- och marinmotorer påverkas.

– Det är djupt beklagligt att vi för närvarande inte kan erbjuda våra kunder V8-motorn, som både är branschens riktmärke och en del av Scanias DNA. Vår försäljningsorganisation fokuserar nu på att kunna erbjuda alternativa motorer i 13-litersutförande eller andra lösningar som säkerställer att drabbade kunder kan fullgöra sina kundåtaganden. Det handlar enkelt uttryckt om att vi anstränger oss till det yttersta för att behålla våra kunders förtroende, säger Scanias försäljningsdirektör Christian Levin.

Den pågående strejken inleddes den 14 juni. Scania har även tidigare under detta år drabbats av störningar i leveranserna från denna leverantör.

– Vi har haft ett partnerskap med leverantören under mer än 20 år. Vi gör nu allt vi kan för att säkra och optimera vår leverantörskedja i syfte att undvika ytterligare besvär för våra kunder, säger Scanias inköpsdirektör Anders Williamsson.

Scania