Motorfest i Södertälje – Tunga Rallyt Åkarsvängen

Motorfest i Södertälje – Tunga Rallyt Åkarsvängen

Tunga Rallyt Åkarsvängen, som arrangeras årligen, sker nu på lördag den 15 september i Södertälje.  Ett hundratal klassiska lastbilar, bussar och brandbilar kommer att köra längs vägarna, som kantas av ännu fler entusiaster och nyfikna åskådare.

Vid Åkarsvängen deltar cirka 150 fordon från 1930-talet fram till 1987 års modeller. Såväl svenska fordon som ett 25-tal fordon från våra grannländer. Totalt deltar ca 400 personer i rallyt och MHS, Motorhistoriska sällskapet, har ett femtiotal funktionärerna på plats.

-Intresset för lastbilar, bussar och brandbilar är stort här och många är riktiga fantaster som lägger ner många timmar på att göra bilarna fina, säger Stig-Olof Olofsson, ordförande i MHS.

Tunga Rallyt Åkarsvängen är alltså en manifestation av de fordon som har bidragit till att bygga upp Sverige till dagens nivå och välstånd.

-De fordon som deltar är en del av det fordonshistoriska kulturarvet och som är till glädje för alla, säger Hans Strömberg, kommunikationsavdelningen, Scania Sverige.

Rallyt startar från Scania Finans i Södertälje och går en runda till bland annat Södertörn och Jordbro under dagen, med målgång vid Scanias huvudkontor. Här bifogas en karta över färdvägen.

Tunga Rallyt arrangeras av Motorhistoriska Sällskapet i Sverige, MHS, – en av landets större klubbar för äldre fordon tillsammans med Scania Sverige AB.

Mer info om rallyt, startlistor med mera: www.mhs.se

Tider

Första starten sker kl 08.30 (Vid starten presenterar speakern varje förare och fordon med fakta och kuriosa)

Banlängd: 10 mil

Målgång: Mellan ca kl 12-15.00

Prisutdelning beräknas ske kl 15.30

Läs också

Aktuellt

DAF utökar sortimentet

DAF utökar sortimentet

De nya produkterna är ett led i arbetet med att utöka sortimentet av anläggningsfordon anpassade för den nordiska marknaden.

ANNONS ▼
Vägtrafiken i mars

Vägtrafiken i mars

Under mars 2019 omkom 10 personer och 1 244 personer skadades i vägtrafiken.

Volvokoncernen miljardinvesterar

Volvokoncernen miljardinvesterar

Volvokoncernen satsar stort i Skövdefabriken. Ökad flexibilitet samt en en mer hållbar tillverkningsteknik är syftet med investeringarna.

Årets däcktillverkare 2019

Årets däcktillverkare 2019

Michelin har tilldelats den prestigefyllda utmärkelsen Årets däcktillverkare, ”Tire Manufacturer of the Year”.

Fler artiklar