Kortnyheter

Motorfest i Södertälje – Tunga Rallyt Åkarsvängen

Tunga Rallyt Åkarsvängen, som arrangeras årligen, sker nu på lördag den 15 september i Södertälje.  Ett hundratal klassiska lastbilar, bussar och brandbilar kommer att köra längs vägarna, som kantas av ännu fler entusiaster och nyfikna åskådare.

Vid Åkarsvängen deltar cirka 150 fordon från 1930-talet fram till 1987 års modeller. Såväl svenska fordon som ett 25-tal fordon från våra grannländer. Totalt deltar ca 400 personer i rallyt och MHS, Motorhistoriska sällskapet, har ett femtiotal funktionärerna på plats.

-Intresset för lastbilar, bussar och brandbilar är stort här och många är riktiga fantaster som lägger ner många timmar på att göra bilarna fina, säger Stig-Olof Olofsson, ordförande i MHS.

Tunga Rallyt Åkarsvängen är alltså en manifestation av de fordon som har bidragit till att bygga upp Sverige till dagens nivå och välstånd.

-De fordon som deltar är en del av det fordonshistoriska kulturarvet och som är till glädje för alla, säger Hans Strömberg, kommunikationsavdelningen, Scania Sverige.

Rallyt startar från Scania Finans i Södertälje och går en runda till bland annat Södertörn och Jordbro under dagen, med målgång vid Scanias huvudkontor. Här bifogas en karta över färdvägen.

Tunga Rallyt arrangeras av Motorhistoriska Sällskapet i Sverige, MHS, – en av landets större klubbar för äldre fordon tillsammans med Scania Sverige AB.

Mer info om rallyt, startlistor med mera: www.mhs.se

Tider

Första starten sker kl 08.30 (Vid starten presenterar speakern varje förare och fordon med fakta och kuriosa)

Banlängd: 10 mil

Målgång: Mellan ca kl 12-15.00

Prisutdelning beräknas ske kl 15.30