Kortnyheter

Scania åker på turné

Nu drar Scania Sveriges stora riksturné igång. Under närmare två månader kommer lastbilskaravanen, med alla segmenten, att besöka cirka 70 orter så alla får möjlighet att provköra de prisbelönta fordonen.

År 2016 inleddes introduktionen av Scanias nya lastbilar, först ut var R- och S-serien. Därefter har lanseringarna avlöst varandra och nu är den nya generationen fulltalig, med både fjärr-, anläggning- och stadsfordon.

– Äntligen visar vi upp den nya generationen på riktigt, med alla hytterna och stora delar av motorprogrammet. Det känns bra att så många som möjligt nu får chansen att provköra fordonen, säger Niklas Engholm, chef för produkter och tjänster på Scania Sverige.

När lastbilskaravanen drar igång i mitten av september med hela den nya generationen kommer man att stanna hos nästan alla Scania-återförsäljare i landet.

– Här kan alla få en tydlig bild av hur hela den nya generationen Scania ser ut, hur den känns och hur den uppför sig på vägen, säger han.

Fordonen kommer att vara stripade med ”Möt en vinnare”. Sedan lanseringen har den nya generationen vunnit de flesta jämförelsetester i Europa, som Truck of the Year, 1000-poängstestet och Green Truck Award, och slagit banrekord när det gäller låg bränsleförbrukning.

-Nu är testvinster inget självändamål. Men på plats berättar vi hur förare och åkerier har nytta av fordonen och tjänsterna i sin vardag. Med en interiör i världsklass ökar trivseln bland förarna, dessutom med fantastiska köregenskaper, säger Niklas Engholm.

Lars-Erik Stenlund på DemoCenter i Borås är en av dem som ansvarar för riksturnén och som deltar som demoförare.

– Det känns riktigt inspirerande att visa upp dem tillsammans, och som tar begreppet premium till en helt ny nivå. Med fantastiska hytter, bra köregenskaper och inte minst en riktigt låg bränsleförbrukning, säger Lars-Erik Stenlund.

Den nya lastbilsgenerationen är ett resultat av ett längre utvecklingsarbete, som startade redan för ett tiotal år sedan och som fram tills nu har testats i över 10 miljoner kilometer, vilket motsvarar 250 varv runt jorden.

Karavanen består av ett tiotal nya fordon och med på resan finns testförare och experter från både Scania Sverige och återförsäljarnätet som berättar om detaljerna.

Se hela turnéplanen med orter och besöksdatum: scania.se/riksturne

Scania

Foto: Scania.