Nya generationens lastväxlare

Nya generationens lastväxlare

Hiab, en del av Cargotec,  introducerar nu den nya generationens lastväxlare, Multilift Ultima, med flera innovationer som är först i branschen och som kommer att förbättra produktiviteten, användarvänligheten och driftsäkerheten.

Hiab är marknadsledaren med sin Multilift XR serie, föregångaren till den nu introducerade Multilift Ultima.

”Bröderna Terho från Raisio i Finland utvecklade lastväxlarsystemet 1947 och förvandlade det till en kommersiell produkt 1949. Ända sedan dess har Multilift varit branschledaren. Med Multilift Ultima förstärker vi vår långa tradition av innovationer. Multilift Ultima använder den senaste tekniken som kameror, smarta sensorer och avancerade anslutningsfunktioner för att göra manövreringen av lastväxlaren enklare och säkrare än någonsin tidigare” säger Henri Janhonen, Director, Sales and Product Business Management, Hiab.

Multilift Ultima har flera innovationer som är först i branschen och  kommer att bistå operatörerna i alla typer av lastningsuppdrag:

  • HookliftAssist(TM) erbjuder operatörerna tre olika nivåer av kamerabaserad assistans som styr lasthanteringen.
  • SafePositioning(TM) är ett detekteringssystem utformat för att på ett säkert sätt låta containers glida in på en förutbestämd position baserad på deras längd. Systemet förhindrar automatiskt att containrar faller av de bakre rullarna och förhindrar skador på annan utrustning såsom lastbilskranar.
  • Integrated Load Weighing (patent sökt) som finns till Multilift Ultima säkerställer allt som behövs för att maximera din nyttolast utan att riskera överlastavgifter. Detta unika system beräknar vikten under lastningsprocessen och ersätter därigenom behovet av ett extra indikativt vägningssystem med en mer kostnadseffektiv lösning som låter operatören arbeta effektivare än någonsin tidigare.
  • FutureTouch(TM) display är ett avancerat allt-i-ett gränssnitt som låter operatören kontrollera varje del av lastväxlaren och annan lastbilsmonterad utrustning. Med FutureTouch(TM) display har operatören enkel tillgång till diagnostiska meddelanden, lastindikator och viktinformation, det integrerade vägningssystemet och mer från ett enda, bekvämt gränssnitt.
  • uControl representerar en ny era av lastväxlarkontroll, tack vare de tre olika kontrollsystemsmöjligheterna som utgör en del av Hiab’s revolutionerande uControl plattform. uControl Base, Flex och Pro låter Hiab kunderna välja exakt rätt kontrollnivå för en mängd moderna lastningsuppdrag.

Multilift Ultima kan beställas med HiConnect(TM), en ansluten tjänst för Hiabkunder som förbättra produktiviteten, effektiviteten och säkerheten i deras affärer och den anslutna Hiabutrustningen. Tydliga och enkla överblickar och grafer hjälper kunderna att övervaka status, planera underhåll och förbättra driften av varje enhet och operatör.

Som med all Hiabutrustning har nya Multilift Ultima också alternativet Hiab ProCare(TM), ett flexibelt servicekontrakt utformat för att säkerställa din utrustnings drifttid. Schemalagt och förebyggande underhåll hjälper din utrustning att bibehålla samma höga kvalitet som du investerade i. Med användandet av original reservdelar och högsta standarder tar vårt globala servicenätverk hand om varje del av din utrustning på ett professionellt sätt, vilket reducerar risken för kostsamma avbrott och oväntade driftstopp.

De första leveranserna kommer att äga rum med början av fjärde kvartalet 2018.

www.hiab.com

Läs också

ANNONS ▼

Aktuellt

ANNONS ▼
ANNONS ▼
Fler artiklar