Nyhet

Brings första utsläppsfria ellastbilar rullar i Stockholm

Bring elbil
I juni fick Bring sina första utsläppsfria lastbilar, de första i fordonsparken som planeras vara koldioxidneutral 2025.

I juni levererades Brings första ellastbil. Den utsläppsfria transportbilen ska rulla på Stockholms gator och är en del i Brings satsning på att vara klimatneutrala till år 2025.

Lastbilen är ett samarbete mellan Bring och den svenska företaget Inzile, som tillverkar utsläppsfria lastbilar.

− Brings fordon och fastigheter kommer vara klimatneutrala år 2025. Det är ett ambitiöst mål och en av de stora utmaningarna är att få tag på eldrivna bilar, säger Thomas Tscherning, koncerndirektör på Bring.

Posten Norge, som Bring är en del av, äger fyra procent av Inzile. Bring har hittills beställt fem lastbilar av Inzile.

− Vårt samarbete med och ägande i Inzile säkerställer vår tillgång till elfordon. Tillsammans kommer vi utveckla fordon som passar oss och våra kunder och som inte påverkar klimatet och stadsmiljön, säger Thomas Tscherning.

De nya lastbilarna använder Bring lokalt för lätta hemleveranser och inledningsvis rullar de i Stockholmsregionen. Framöver planerar bud och transportföretaget att använda ellastbilarna även på andra håll i Sverige.

Inzile planerar att ha ett EU-godkännandepå plats i höst och därefter kan Bring nyttja bilarna även i Danmark och Norge.