Kortnyheter

KGK och Autoexperten inleder samarbete med skolor

Johan Regefalk, vd KGK och Henrik Ivarsson, produktchef KGK Solutions.
Johan Regefalk, vd KGK och Henrik Ivarsson, produktchef KGK Solutions.

KG Knutsson AB (KGK) och Autoexperten, har valt att gå in och stödja skolor inom ramen för Motorbranschcollege med kompetensutveckling för fordonslärare, produktutbildningar och tillgång till ett nationellt butiks- och verkstadsnät. De båda företagen har undertecknat en avsiktsförklaring med Motorbranschcollege.

– Vi kommer genom vårt samarbete med Motorbranschcollege öppna upp vårt kursutbud inom KGK Academy för lärare på certifierade skolor. KGK Academy erbjuder ett brett och innehållsrikt kursutbud som kommer att tillföra en god kompetensutveckling till landets certifierade Motorbranschcollege, säger Henrik Ivarsson, produktchef KGK Solutions.

Motorbranschen har ett mycket stort rekryteringsbehov, både på kort och på lång sikt. 5 300 personer behöver anställas de kommande tre åren. En Motorbranschcollegecertifiering innebär en kvalitetsstämpel för den fordonstekniska utbildningen inom fordons- och transportprogrammen i skolorna. En viktig insats för motorbranschens kompetensförsörjning.

Bidra till ökad kompetens

– Vi är glada att KGK och Autoexperten vill vara en del av Motorbranschcollege och ytterligare bidra till att öka kompetensen och produktkunskapen hos lärare på våra fordonstekniska utbildningar. Att ytterligare två starka aktörer ansluter är mycket viktigt för vår framgång, säger Jonas Hehrne, verksamhetsledare Motorbranschcollege.

KGK har över 500 varumärken i sin produktportfölj och 400 bilverkstäder är anslutna till konceptet Autoexperten.

– Genom Motorbranschcollege ges vi en möjlighet att erbjuda certifierade skolor ytterligare produktkunskap och utbildningar om våra varumärken. Att vi dessutom har en lokal butiksorganisation gör att vi kan vara tillgängliga för skolorna i deras närområde. Vi tilltalas mycket av att kunna stödja skolor på plats och stärka våra samarbeten lokalt, säger Johan Regefalk, vd KGK.