Starkaste lågbyggda lastväxlaren

Starkaste lågbyggda lastväxlaren

JOAB har lanserat 30 tons lastväxlaren EcoDrive L30A,  som enligt företaget är den starkaste lågbyggda lastväxlaren på marknaden.

Lastväxlaren har en vikbar krokpelare för en mycket låg pådragningsvinkel och möjlighet till stor variation i flaklängder. L30A är i huvudsak utvecklad för den finska och schweiziska marknaden där 5-axlade fordon är vanligt förekommande.

Stor efterfrågan

Lanseringen av den nya modellen har föregåtts av en noggrann produktutveckling. Tester har skett på produktionsanläggningen i Dalsland.

Den första lastväxlaren som levererades är till Finland och är monterad på en 5-axlig bil.

”Våra kunder har under en längre tid velat ha en längre och starkare lågbyggd lastväxlare med låg egenvikt.”,  säger Mats Bylund, JOAB Finland Oy. Efterfrågan har särskilt varit stor på den finska marknaden där den tillåtna bruttovikten för femaxliga fordon höjdes. Men det finns även ett stort intresse för modellen på andra marknader som Sverige, Schweiz och Österrike.

EcoDrive

Den nya 30-ton lastväxlarens styrsystem är baserat på den beprövade JOAB 27-ton EcoDrive men konstruktionen är helt ny för att klara de större belastningarna som kapaciteten och längderna innebär. Med endast 198 mm bygghöjd möjliggör den stora volymer och låg tyngdpunkt men fortfarande med låg egenvikt som är ett av JOAB’s signum. Den nya 30-tons lastväxlaren kommer endast att erbjudas i EcoDrive-utförande för att tillse bästa tänkbara funktion.

JOAB EcoDrive sägs vara marknadens mest intelligenta styrsystem som när det är möjligt använder vikten från lasten istället för kraft från fordonets motor för att minska bränsleförbrukning och miljöpåverkan.

 

 

 

Källa: JOAB

Läs också

ANNONS ▼

Aktuellt

ANNONS ▼
ANNONS ▼
Fler artiklar