Produktnyheter

8% bränslebesparing med Scanias nya drivlinor

Foto: Dan Boman

I den största Scanialanseringen sedan introduktionen av deras nya program 2016 visar Scania upp en ny motorplattform – Super – samt stora uppdateringar och tjänster för sina tunga premiumlastbilar.

− Det vi introducerar idag är inte bara de nya Super-drivlinorna utan ett avgörande initiativ för att stärka Scanias branschledande roll beträffande lösningar för hållbara transporter under resten av det här årtiondet, sa Alexander Vlaskamp, Executive Vice President, Chef för Sales & Marketing inom Scania, när nyheten släpptes den 11 november.

8 procent bränslebesparing

Den nya motorplattformen Super för Euro 6-fordon har ett effektspann från 420 till 560 hk och Scania utlovar att drivlinan i normalfallet ger en bränslebesparing på upp till 8 procent för kunder inom fjärrtrafik. Alla motorerna kan köras på HVO och två av dem finns i ett utförande för biodiesel RME. Fler versioner följer för marknader utanför Europa samt för biogasdrift. Introduktionen omfattar både växellådor och drivaxlar samt en ny mer flexibel chassilayout.

Krav på hållbarhet

− Vi ser en transportindustri under stark förändring där kundernas önskan om den bästa driftsekonomin går hand-i-hand med kraven på hållbarhet. Vi på Scania har ställt siktet högre än kanske någon annan tillverkare. Inte för att vi tror att det kommer att bli enkelt utan för att vi inte ser någon annan lösning än att faktiskt nå de klimatmål som sattes upp i Parisavtalet 2016 om att kraftigt begränsa utsläppen av växthusgaser säger Alexander Vlaskamp och tillägger:

– Vi fortsätter på den inslagna vägen och erbjuder våra kunder en palett med håll­bara lösningar. Andelen fordon som drivs med förny­bara bränslen eller elektriskt ökar dramatiskt de kommande åren, men vi är alla fort­far­ande beroende av förbränningsmotorer för våra dagliga liv. Det är just därför Scanias Super-baserade lastbilar är så viktiga eftersom de bidrar till att minska de fossila ut­släppen under resten av det här decenniet.

Se Scanias lanseringsfilm här!

 

Källa: Scania