Nyhet

Allison Transmission vinner prestigefyllt innovationspris för sin elektriska axel

Under årets Solutrans-mässa i franska Lyon vann Allison Transmissions elektriska axel eGen Power™ 100D det prestigefyllda Silver I-nnovation Award i utrustningskategorin.

Mottagarna av I-nnovation Award-priserna uppmärksammas för deras arbete med innovationer inom säkerhet, konnektivitet, bränsleförbrukning och CO2-utsläpp, effektivitet, bullerreducering med mera. I-nnovation Award-juryn består av erkända representanter från ett antal branschpublikationer och lastbilstillverkare, som exempelvis DAF, MAN, Renault Trucks, Volvo och IVECO.

Högre effektivitet och minskning av växthusgaser och buller

Allisons eGen Power 100D prisades för dess förmåga att leverera överlägsen driveffektivitet jämfört med konkurrerande lösningar. Denna förbättrade effektivitet resulterar i en ökad räckvidd för elektriska lastbilar med samma batteri som konkurrerande lösningar. Allisons eGen Power 100D e-axel lyftes också fram som ett bra alternativ när det kommer till att minska växthusgaser och buller, skriver företaget i ett pressmeddelande.

”Vi på Allison är stolta över att kunna presentera vår elektriska axel eGen Power 100D och det är en stor ära för oss att branschledare har erkänt vår e-axel som en unik och ändamålsenlig elektrisk lösning som ger optimerad effektivitet och prestanda”, sa Manlio Alvaro, Executive Director EMEA Sales på Allison Transmission.

”100D är en del av portföljen av elektriska och hybrida drivlösningar som är designade för att möta behoven hos Allisons olika kunder. Våra differentierade lösningar, vår beprövade Allison-hållbarhet, årtionden av erfarenhet av fordonsdrift, våra väletablerade kundrelationer och vårt omfattande servicenätverk är utmärkande unika faktorer bland leverantörer av elektriska drivlösningar.”

Kraftfull startförmåga vid tung last

Som ett av världens mest kraftfulla och fullt integrerade e-axelssystem har eGen Power 100D utvecklats för att ersätta de traditionella drivlinesystemen för lastbilar och bussar. E-axeln har två elmotorer som var och en kan generera mer än 200 kW kontinuerlig effekt med en maximal kombinerad effekt på 648 kW. eGen Power 100D integrerar också en tvåväxlad växellåda i huvudenheten, vilket optimerar e-axelns startfömåga vid tung last, samtidigt som den erbjuder ökad toppfart och överlägsen effektivitet.

Allisons eGen Power 100D är en specialutvecklad och helintegrerad lösning som eliminerar mycket av ineffektiviteten som kan hittas hos konkurrerande elektriska axlar. Detta uppnås genom Allisons differentierade design och förpackning av e-axeln. Dessa prestanda- och effektivitetsfördelar översätts direkt till omfattande arbetscykler med ökad räckviddskapacitet samt minskad batteripaketsstorlek för den elektriska lastbilen, vilket optimerar det ekonomiska värdet som levereras till slutanvändaren.

 

 

Källa: Allison Transmission