Nyhet

El-lastbil säljs på auktionssajten Budi

Foto: Budi

Nu har även de tunga elfordonen kommit ut på andrahandsmarknaden. Den gröna auktionssajten Budi annonserar i dagarna ut den första begagnade helelektriska lastbilen för auktion. ”Det är positivt för både klimatet och marknaden att du som vill köpa begagnat nu kan välja eldrivna alternativ”, säger Budis grundare Johannes Winberg.

Budi Auktioner har sedan starten 2020 vuxit snabbt och är idag en rikstäckande aktör, som säljer över 250 lastbilar om året. Bilarna kommer från bankåtertåg, konkurser eller kunder som bara vill ha hjälp med att sälja sina objekt till bästa marknadspris.

– Vi är ett av Sveriges snabbaste greentech-företag som har bidragit till att maskiner, fordon och inventarier för hundratals miljoner fått en förlängd livscykel. Och nu kan vi alltså även erbjuda helt elektriska lastbilar, säger Johannes Winberg.

Först ut är en Volvo FE Electric – en treaxlig lastbil med en totalvikt på upp till 27 ton. Den har en räckvidd på upp till 200 kilometer vid en laddning och lämpar sig bland annat för krävande stadstransporter som avfallshantering, lätta anläggningsarbeten och varuleveranser.

– Det här är bara början på en ny begagnatmarknad. På Budi ser vi ett stort intresse hos både säljare och köpare. De vet att vi är experter på lastbilar och att vi kan hjälpa säljaren genom hela processen, inklusive att lösa eventuella restskulder inför försäljningen. Och som köpare kan du vara trygg med att vi är både kunniga och transparenta, och vi kan även hjälpa till med finansieringen.

Budi har huvudkontor i Bromma, men har idag auktionsmäklare, servicecenter och uppställningsplatser runt om i landet. Budi samarbetar med elva fullskaliga anläggningar för lastbilar och entreprenadmaskiner, där man gör tester och förbättringsåtgärder på de objekt på produkter som kunder vill sälja eller köpa.

 

 

Källa: Budi Auktioner